Земеделците са първата брънка. Съпротивата е голяма, защото се касае

...
Земеделците са първата брънка. Съпротивата е голяма, защото се касае
Коментари Харесай

Ревизоро счита, че депутати от ГЕРБ бламират Борисов за контрола на горивата

Земеделците са първата частица. Съпротивата е огромна, тъй като се касае за голяма сума, която ще влезе в бюджета. Това съобщи депутатът от " Обединени патриоти " Емил Димитров-Ревизоро.
Ревизоро напомни по какъв начин основният прокурор персонално споделил по какъв начин в пристанищата влизат танкери, които не се записват, по какъв начин имало пропуски в системата на Агенция " Митници " по какъв начин имало случаи на бензиностанции с спомагателни уреди. Имаше пристанища с 5000 пломби, а други пристанища са без нито една пломба. Затова е нужен закон, който да управлява целия развой – от идването на суровия артикул до приемането му от крайните консуматори, посочи депутатът.
Имаше 120 депутати, които подкрепяха закона, през вчерашния ден (2 април) останаха 4 депутати. Не са длъжни да насочат другарски огън към премиера си, акцентира Димитров пред Нова телевизия, съгласно който Бойко Борисов споделил: " Видях, че добре ги налазиха в Народното събрание и почнаха да сменят позицията ". Според народния представител това се дължало " на 1 милиарда лв. ". За пръв път има политическа воля от изпълнителната власт по казуса, съобщи депутатът. И добави, че министър председателят се похвалил за спад на контрабандното гориво с 12% през февруари, само че " да го чухте да се похвали през март ".
Целта на закона е да се наблюдава пазара до край – с нивомери. Земеделците обаче обявиха, че не желаят да бъдат третирани като търговци. Имаше аграрни бензиностанции, които си бяха на процедура търговци, като земеделците се разграничиха от това, счита Ревизоро. Той категорично акцентира, че огромните търговци и активността им са под надзор, само че имало други, които минават под радара.
Припомняме, че през предходната седмица в Комисията по икономическите въпроси законопроектът за административно контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис не мина. В енергийната комисия пък разискването беше отсрочено.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР