Земеделци излязоха на протест. Те блокираха с жива верига движението

...
Земеделци излязоха на протест. Те блокираха с жива верига движението
Коментари Харесай

Земеделци блокираха с жива верига движението по пътя от Пловдив към Хасково, Свиленград и Турция

Земеделци излязоха на митинг. Те блокираха с жива верига придвижването по пътя от Пловдив към Хасково, Свиленград и Турция, заяви NOVA.

Причината е възбраната за пукотевица против градоносните облаци поради прелитащ аероплан в Пловдивско. Отново мощни стихии и градушки удариха тук-там в страната.

Земеделските производители в Садово настояват, че това е главната причина за унищожителната градушка, която унищожи реколтата им във вторник следобяд. Между 70 и 80% от продукцията им е унищожена.

Потърпевшите настояват, че реколтата е погубена и чакат помощ от страната. " Говорим за хиляди декари земеделска земя ", акцентира един от събралите се на митинг производители. Димитър Здравков изясни, че проблемите са годишни.

Никола Ковачев е шеф на Регионалната дирекция за битка с градушките в Поповица. Той призна, че възбраната за изстрелване на противоградни ракети е региона е траяла 20 минути и е пристигнала от Централния пункт за ръководство на въздушното придвижване.

Производителите обявиха, че желаят оставките на шефа на Държавен фонд " Земеделие " и на земеделския министър Иван Иванов.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР