Земеделският сектор не може да се управлява с месечни програми

...
Земеделският сектор не може да се управлява с месечни програми
Коментари Харесай

Карадайъ: Няма дългосрочна визия в земеделието, ДПС е готово с пакет от антикризисни мерки

Земеделският бранш не може да се ръководи с месечни стратегии или с годишна. Трябва да знаем в дълготраен проект накъде вървим, с цел да можем вярно да си напишем проектите. Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на среща във земеделци в Ловешкия изборен регион.

Без гилдията закони не се вършат, без значение за кой бранш става въпрос. Нормално е гилдията да взе участие в писането на разпоредбите, тъй като те важат за нея и тя ще ги съблюдава, акцентира Карадайъ. Но незабавно посочи, че контролът наложително би трябвало се прави от хора отвън гилдията , с цел да е същински.

Движение за права и свободи е готово с антикризисните ограничения, имаме съответни оферти за бранш „ Земеделие “, ориентирани към гарантиране на продоволствената сигурност, съобщи Карадайъ. Те са свързани с финансово подкрепяне на земеделските производители и преработватели, увеличение на продуктивността на бранша и стимулиране на устойчивото произвеждане, както и със незабавна помощ за уязвимите групи, добави водачът на Движение за права и свободи.

Правителството на Пламен Орешарски, в което бяха специалистите на Движение за права и свободи, приготви оперативните стратегии , в които имаше политика и логичност за развиване на секторите. Нужна е експертиза и воля за новия стратегически проект в земеделието, безапелационна бе Атидже Вели, евродепутат от ДПС/ " Обнови Европа ".

За да се актуализират цените, би трябвало да се организира диалог с Европейска комисия . Комисията позволява актуализиране на цените поради форсмажорните условия и галопираща инфлация. Но би трябвало политическа воля за това, акцентира Вели. Тя заяви, че по същия метод стои въпросът и със дотациите и подпомагането. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР