Земеделският министър Румен Порожанов съобщи, че за 62 къщи за

...
Земеделският министър Румен Порожанов съобщи, че за 62 къщи за
Коментари Харесай

Фрог пита Порожанов кой точно ще връща 10 млн. лв. от къщи за гости

Земеделският министър Румен Порожанов заяви, че за 62 къщи за посетители има наложени финансови корекции в размер на 10 млн. лева Фрог Нюз изпрати публично питане до министерството му, с молба да ни отговорят кои тъкмо са притежателите на тези къщите за посетители, които би трябвало да върнат взетите евро пари.
Румен Порожанов сподели още, че за 32 парцела притежателите е трябвало да върнат цялата сума, тъй като вилите не са употребени по предопределение.

Предвид свадите с къщите за посетители и голямата сума, за която очевидно са установени нарушавания, изпратихме питане до ведомството на земеделския министър, според Закона за достъп до социална информация, с молба да ни дават съответни имена и суми. Попитахме кои са притежателите на тези 62 къщи за посетители и кои са притежателите на 32-та парцела, за които притежателите е трябвало да върнат цялата сума. Освен това се поинтересувахме върнати ли са сумите и в какъв размер е била всяка от тях.

Надяваме се до ни отговорят и на въпросите какви са глобите при неизплащане на сумите и по какъв начин продължава инспекцията на къщите за посетители в страната. Всяка една инспекция би следвало да има и избрана конкретика, поради това си позволихме да попитаме и дали измежду притежателите има лица, които са на някаква служба в държавна институция.

Възможно е министерството навреме да реши, че би трябвало обществено да разгласява описът с тези имена, поради публичният интерес. В последна сметка има процедура да се разгласяват имената и сумите, които дължат неточни данъкоплатци или даже длъжници по заеми към КТБ и така нататък Защо да няма и обществено обявяване на злоупотребили с публични или европейски средства?
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР