Земеделските стопани имат възможност да подават документи за регистрация или

...
Земеделските стопани имат възможност да подават документи за регистрация или
Коментари Харесай

Земеделските стопани могат да се пререгистрират и онлайн

 Земеделските стопани имат опция да подават документи за регистрация или пререгистрация по Наредба № 3 за основаване и поддържане на указател на земеделските стопaни и по е-поща. Целта е да не се постанова да вървят до Общинските служби по земеделие (ОСЗ).

Мярката е по отношение на въведените противоепидемични ограничения и намаляването на скупчване на хора в службите по земеделие в страната. Стопаните, които нямат опция да подадат документите си по е-поща, могат да посетят службите при съблюдаване на всички ограничения на здравните управляващи. В тези случаи в ОСЗ се позволява единствено по един аграрни собственик в постройката, а при липса на нужда от персонална връзка, документите се оставят в кутия, особено предопределена за това. Друга опция за подаване на документи за пререгистрация е посредством куриерски услуги и Български пощи.

Кампанията по пререгистрацията на земеделските стопани за 2019-2020 година стартира на 2 октомври 2019 година В период до 9 юни 2020 година те би трябвало да показват настояща информация за активността си посредством анкетна карта с анкетни формуляри. Към сегашния миг за стопанската 2019/2020 година, регистрираните/пререгистрираните аграрни стопани са 55 570. Подадени са и огромен брой документи, които се обработват и следва въвеждането им в системата. В съпоставяне с общо 88 162 регистрирани аграрни стопани за предходната 2018/2019 стопанска година, все още над 2/3 от предстоящите стопани към този момент са се регистрирали/пререгистрирали по съществуващия ред.

След обработка на документите, чиновниците на ОСЗ изпращат документите в ОДЗ за осъществяване на пререгистрацията и се свързват със стопаните, с цел да ги осведомят, че данните им са качени в регистъра и заверката за стопанската година е осъществена. Документите може да се вземат и откакто отмине изключителното състояние. На уеб страниците на ОДЗ са качени телефони за контакти и е-поща.

Във връзка с минимизирането на хартиените носители на информация и използването на служебно налични данни, където има такива, още от предходната година е обезпечена опция за щемпел в скъсен вид на най-обемните данни от Анкетните формуляри (АФ) от файла на земеделските производители.

ОСЗ имат и опция да дават и експортират служебно данните в таблица 1 (имотите с правно основание), таблица 3 и 4 на Акционерна фирма във файла на земеделския собственик. Данните в таблица 3 и 4 се отнасят за ЗС, които отглеждат животни с ушни марки. Така не се постанова стопаните да попълнят документите на хартия.

При липса на промени в активността на стопаните от миналата година, те могат да подадат декларация за липса на промени в регистрацията, на база на която да бъде осъществена легализация за 2019/2020 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР