Земеделски производители отново излязоха на ефективен протест, въпреки обявеното в

...
Земеделски производители отново излязоха на ефективен протест, въпреки обявеното в
Коментари Харесай

Въпреки споразумението с кабинета: Фермери пак блокираха пътища в страната

Земеделски производители още веднъж излязоха на ефикасен митинг, макар оповестеното в петък вечерта решение за сключване на съглашение с държавното управление през днешния ден следобяд.

По-малки асоциации блокираха гранични пунктове в символ на противоречие с сделките

Късно нощес детайлите по съглашението бяха изчистени. Максималният размер на финансовата помощ за бранша ще е 55 000 лева

„ Правилата са такива – всеки, който е изпратил предпочитание за среща с избрани проблеми и с избрани оферти, е пристигнал и сме създали смислени диалози “, разяснява през вчерашния ден министърът на земеделието Кирил Вътев.

След разцеплението в земеделския бранш обаче част от фермерите оповестиха, че не престават с настояванията за оставка на отрасловия министър. 

„ Очакваме да реализираме съглашение “, съобщи земеделският министър Кирил Вътев

Някои от тях блокираха граничните пунктове на „ Кулата “ и „ Гюешево “. Зърнопроизводителите от Свищовско затвориха през днешния ден пътя Плевен – София, както и пътя Русе – Велико Търново край село Поликраище.

Част от недоволните дадоха брифинг, с цел да обяснят за какво отхвърлят да подпишат съглашението . Те настояват, че нямат връзка с Министерството на земеделието.

„ Ние сме ония НПО-та от аграрния бранш, които бяха недопуснати до договарянията, който не са от комфортните. Свидетели сме на невиждан случай. Кирил Вътев ни разцепва “, разгласи през днешния ден Венцислав Върбанов, ръководител на Асоциацията на земеделските производители в България.

„ Бяхме упрекнати, че не желаеме разговор. Ето ги досиетата с едностранната, забележете едностранната ни връзка. Подписахме меморандум през ноември и не е изпълнено всичко от него “, разяснява Димитър Зоров, съпредседател е на Националния съюз на говедовъдите.

Протестът на следващия ден ще се реалокира пред Министерския съвет, само че към този момент без трактори.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР