Земеделски производители от Клисура и Подбалкана редят базар на плодородието

...
Земеделски производители от Клисура и Подбалкана редят базар на плодородието
Коментари Харесай

В Клисура си мерят картофа на вкус и размер

Земеделски производители от Клисура и Подбалкана редят базар на плодородието тази събота. В него ще се включат стопани от градчето, които отглеждат картофи. Те ще показват над двадесет от най-популярните сортове от вкусния зарзават.

Инициативата за базара тази събота е част от празника, отдаден на картофа, който се организира към този момент 32 години подред. За него идват стотици посетители, най-вече от Пловдив и София. Те идват особено да си купят от фамозния клисурски картоф, който има славата на най-вкусен.

През последните години празникът се посвещава и на останалите аграрни култури, и на плодородието въобще. Затова стопаните ще подредят галерия от най-едрите си плодове и зеленчуци, както и такива с причудлива форма. Експозицията от естествени явления е в залата на читалището. Децата на Клисура също вземат участие във феста с рисунки и сувенири от естествени материали.

Кулминацията на празненството е изложбата от картофени ястия. Преди да я подредят локалните кулинари - дами, мъже и деца развихрят фантазията си и показват блюда със салати, ястия, сладкиши, даже и торти от картофи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР