Земеделски производители блокираха Дунав мост“ при Русе и запалиха две

...
Земеделски производители блокираха Дунав мост“ при Русе и запалиха две
Коментари Харесай

Земеделци блокираха „Дунав мост“ и запалиха бали със слама

Земеделски производители блокираха „ Дунав мост “ при Русе и възпламениха две бали със плява. Преди това проведоха шествие със аграрни машини в региона на граничния пункт.

„ Протестите не престават. Имаме леки индикации от вчерашната среща в Министерския съвет, че нещата вървят в позитивна посока във връзка методиката за подкрепяне. Но към момента нямаме нищо налице, предстоят нови диалози “, сподели Милен Коев, ръководител на Районния съд на фермерите „ Дунавско зърно “.

Деан Тодоров, съпредседател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация разяснява, че митингът не желае оставката на министъра на земеделието, тъй като няма да реализира задачите си. „ Искаме дълготрайна резистентност на бранша посредством законодателни промени. Трябва да има и закон за браншовите организации, с цел да се знае кой кой е в земеделието “, сподели Тодоров.

Протестите ще продължат до 14:00 часа през днешния ден, като е блокирано и придвижването по пътя Русе- Бяла на две места.

 

За следващ ден аграрни производители затвориха поради митинг с тежка техника основния път София – Варна на две места в Ловешка област - на п.в. " Абланица " и п.в. " Боаза ". Ограничено е и придвижването на пътя София – Русе при Луковит. Днес блокадата ще продължи с час повече от през вчерашния ден - до 14:00 часа, като ще се пропущат колоните с коли на три пъти по 15 минути, сподели за Българска телеграфна агенция на пътен възел " Абланица " Симеон Симеонов - представител на земеделските производители. Пропускат се колите за спешна помощ и рейсовете.

Протестиращите са безапелационни, че блокадите ще продължат до момента в който се изпълнят настояванията им.

По думите на Димитър Мачуганов, аграрни производител от Ловешка област, предлагането на държавното управление е незадоволително. " Затова сме още по пътищата и сътворяваме дискомфорт на нашите сънародници. Не намираме точната вакса сред нашите ползи и опциите на страната на този стадий. Чакаме да се изпипат предложенията. Склонни сме на отстъпки, само че на този стадий не сме се доближили най-вече във финансовата част. "

По думите му бюджетът, който вероятно ще посрещне потребностите на дребните и междинните стопани като най-нуждаещите се, е към 300 милиона лв.. " Никога не е ставало на въпрос за 500 милиона. Живеем в България, знаем си дереджето, даваме си равносметка какви са опциите на страната. Не ни е прелестно, че сме по-долу от сътрудниците ни от Румъния. За следващ път нашата страна изостава световно от Румъния и във връзка с развиването си и във връзка с това по какъв начин се подкрепят секторите ", сподели още Мачуганов.

Той добави, че са подготвени на отстъпки, само че да бъдат рационални. " Това с доказването кой в какво положение е, мощно ни обиди. При състояние, че тази помощ има прецизен и явен правилник, който споделя да се потвърди, че стопаните не са в усложнение, в един миг си измислят някакви рамки, с които да ограничим достъпа до подкрепяне. Ние приказваме за нанесени вреди и пропуснати изгоди.  Това, че болшинството от сътрудниците фермери се стараят и вършат чудеса от смелост, единствено и единствено да прикрият загубите, с цел да не станат изискуеми заеми към банки и към лизинги значително сега е против нас ", разяснява още земеделският производител. 

На митинга участват земеделци от всички браншове от сектора.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР