Зеленски заяви, че Киев работи за укрепване на позициите си

...
Зеленски заяви, че Киев работи за укрепване на позициите си
Коментари Харесай

Зеленски и Рюте се споразумяха да укрепят украинската противовъздушна отбрана

Зеленски съобщи, че Киев работи за подсилване на позициите си в Черно море, с цел да може да продължи износа на зърно, който е от жизненоважно значение за обезпечаване на бюджетни доходи след внезапното нарастване на разноските за защита вследствие на съветската инвазия.

 

" Днес имахме претрупан ден в нашия хубав град Одеса, който беше отдаден на световните въпроси и въпросите на сигурността ", уточни украинският водач на взаимна конференция с нидерландския министър председател.

 

" Работим с сътрудниците си, с цел да защитим съответно тези коридори и да укрепим позициите си в Черно море, и това се отнася и до отбраната на небето над Одеса и над Одеска област като цяло ", означи той.

 

Одеска област постоянно става цел на нападенията на съветските ракети и дронове, а Зеленски и Рюте посетиха развалено пристанище.

 

През август Украйна разгласи нов филантропичен кулоар в Черно море, откакто Москва се отдръпна от съглашение, позволяващо безвреден експорт на зърно от украинските черноморски пристанища.

 

Киев потърси безвредни транспортни направления, защото въздушните удари нанесоха вреди на пристанищата и инфраструктурата за експорт на зърно на Черно море и по река Дунав.

 

Зеленски квалифицира въздушните удари като " подла тактичност " и благодари на Рюте за новия пакет военна помощ, който ще включва ракети за системите за противовъздушна защита " Пейтриът ".

 

Нидерландия обезпечава на Украйна финансова поддръжка и оръжие, и управлява напъните за подкрепяне на образованието на украински водачи на изтребители Ф-16.

 

Нидерландия ще достави още ракети за противовъздушна защита " Пейтриът " на Украйна, с цел да помогне на страната да се отбрани от съветски въздушни удари през зимата, акцентира Рюте.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР