Зеленски се събра в сряда вечер с изпълнителни директори на Уолстрийт и бизнес лидери, за да обсъдят възстановяването на Украйна

...
Украинският президент Володимир Зеленски се срещна в сряда вечерта в
Коментари Харесай

Украинският президент Володимир Зеленски се срещна в сряда вечерта в Манхатън с главни изпълнителни директори на Уолстрийт и бизнес играчи, за да обсъдят усилията за възстановяване на разкъсаната от война страна и нейната икономика, каза човек, запознат с въпроса, пред CNN.

Кръглата маса, свикана от JPMorgan Chase, включваше бившия главен изпълнителен директор на Google Ерик Шмид, милиардера Майк Блумбърг, собственика на New England Patriots Робърт Крафт, милиардера на хедж фонда Бил Акман, бившия държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър и милиардера Бари Стърнлихт, каза източникът.

Срещата идва само ден след драматичната реч на Зеленски в ООН, в която той призова за глобално единство пред лицето на руската агресия.

Планирано е Зеленски да посети Белия дом в четвъртък за среща с президента на САЩ Джо Байдън.

Фокусът на срещата в сряда, проведена в центъра на Манхатън, беше да се обсъдят начини за подкрепа и инвестиране във възстановяването на Украйна, каза източникът пред CNN.

Срещата, съобщена за първи път от Fox Business, беше продуктивна и продължи по-дълго от очакваното, въпреки че не е ясно дали е довела до твърди ангажименти от страна на бизнес лидерите.

През февруари JPMorgan изпрати делегация в Киев, за да информира Зеленски за възможностите за стабилизиране на обсадената икономика на Украйна и да помогне на страната да получи капитал, необходим за възстановяването ѝ. Украински служители подписаха меморандум за разбирателство с JPMorgan, за да помогнат за създаването на пътна карта за реконструкция.

Срещата в четвъртък вечер беше домакин на Мери Калахан Ердоес, главен изпълнителен директор на JPMorgan Asset & Wealth Management, изпълнителен директор на Workplace Винс ЛаПадула и шефа на JPMorgan за алтернативни инвестиции Антон Пил.

Изпълнителният директор на JPMorgan Джейми Даймън не е присъствал на срещата, тъй като е пътувал, каза източникът.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР