Зеленски призова за незабавен диалог; Русия размаха пръст на американския

...
Зеленски призова за незабавен диалог; Русия размаха пръст на американския
Коментари Харесай

Зеленски призова за незабавен диалог; Русия размаха пръст на американския посланик

Зеленски прикани за неотложен диалог; Русия размаха пръст на американския посланик; Москва ускори офанзивите над Украйна в опит да обърне хода на военните дейности.

Агенция БГНЕС обобщава главните акценти от войната в Украйна през миналото денонощие:

- В блян да " унищожи " Украйна -

Президентът на Украйна Володимир Зеленски твърди, че Москва се стреми да „ унищожи “ страната му. По думите му Москва желае Украйна да „ съобщи “ Харков, Мариупол и Киев, като добави, че нито хората в тези градове „ нито аз, като президент, не можем да създадем това “. Преди среднощ в понеделник вечер Зеленски съобщи, че всяко значимо решение за страната ще бъде взимано посредством референдум, и прикани съветския президент Владимир Путин за незабавни договаряния, без значение от формата.

- Осем починали при атентат в мол -

Най-малко осем души починаха при атентата в търговски център в северозападен Киев. 10-етажната постройка е изцяло разрушена при гърмежа. Русия твърди, че молът е бил употребен за предпазване на ракетни системи. Кметът на Киев Виталий Кличко афишира нов полицейски час за столицата от 20:00 до сряда сутринта.

- Европейски Съюз отпуска още 500 милиона евро на Украйна -

Европейският съюз ще отпусне спомагателна помощ за Украйна в размер на 500 милиона евро, заяви зам.-председателят на Европейска комисия Жозеп Борел след съвещание на Съвета по външни работи на Европейски Съюз, което се организира в Брюксел.

- " Комсомолская истина: Русия е изгубила близо 10 хиляди бойци в Украйна " -

В извънредно извънредно самопризнание проруски таблоид заяви, че 9 861 съветски бойци са починали в Украйна. В своя публикация " Комсомолская истина " оповестява точната цифра на починалите. Последните публично оповестени данни за загубите на Москва във войната е 498.

- Русия ускорява въздушните интервенции -

Русия ускорява военните интервенции по въздуха и морето, до момента в който се бори да обърне хода на войната в Украйна, където ожесточената защита на Киев стопира нашествието, споделя Пентагонът.

- Украйна отхвърля ултиматума на Мариупол -

Русия даде на обсадения град Мариупол ултиматум до 5:00 часа сутринта на 21 март да се съобщи. Украйна отхвърля ултиматума, заявявайки, че бомбардираният пристанищен град, където телата на убитите се натрупат по улиците, укрепва защитата на Украйна. „ Днес Мариупол избавя Киев, Днепър и Одеса “, твърди министърът на защитата Алексий Резников.

- Решаваща седмица за Запада -

Президентът Джо Байдън беседва по телефона с водачите на Англия, Франция, Германия и Италия, преди да участват на срещите на върха на НАТО и Европейски Съюз, последвани от пътешестване до Полша, в решаваща седмица за отговора на Запада на съветската инвазия в Украйна.

- " Няма евро за окупатори " -

Зеленски прикани европейските водачи да прекратят всякаква търговия с Русия. „ Няма евро за окупаторите. Затворете всичките си пристанища за тях. Не им изнасяйте своите артикули. Откажете енергийните запаси. Настоявайте Русия да напусне Украйна “, споделя той във видеообръщение.

- Сили на Европейски Съюз -

Европейски Съюз утвърждава нова отбранителна тактика, предопределена да усили потенциала на блока за деяние, в това число основаване на сили за бързо реагиране от 5000 души.

- Фейсбук, Instagram неразрешени -

Руски съд забрани Фейсбук и Instagram като " екстремистки ", продължавайки репресиите в обществените медии по време на спора в Украйна. Службата за сигурност ФСБ твърди, че компанията-майка на Фейсбук Мета работи " против Русия и нейните въоръжени сили ", откакто Мета сподели, че ще разреши на хората да разгласяват апели за принуждение против нахлуващите сили.

- Предупреждение за хакерски атаки -

Байдън предизвести американския бизнес " неотложно " да си приготви отбрана против евентуални съветски хакерски атаки.

- Русия размаха пръст на Съединени американски щати поради думи на Байдън -

Русия извика посланика на Съединени американски щати в Москва в символ на митинг против думите на Байдън за сътрудника му Владимир Путин, който го назова " военнопрестъпник ". „ Подобни изказвания на американския президент, които не са почтени за почитан общественик, слагат руско-американските връзки на ръба на раздор “, споделят от външното министерство.

- Достъп до Китай -

Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба прикани Китай да играе " значима роля " в напъните за разрешаване на спора. Китай, който до момента се въздържа от осъждането на съветската инвазия, попада под натиска на Съединени американски щати да помогне за изолирането на Москва. Китайският дипломат в Съединени американски щати увери, че Китай сега не доставя на Русия оръжия за потребление в Украйна.

- Близо 3,5 милиона са към този момент бежанците от Украйна -

Близо 3,5 милиона украинци към този момент са избягали от родината си след нахлуването на Русия. Поне 10 милиона души са напуснали дома си в страната и са се преселили на друго място в нея, сочат данните на Организация на обединените нации.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР