Зеленски, подтикнат от Вашингтон, предлага на руснаците да научат думите

...
Зеленски, подтикнат от Вашингтон, предлага на руснаците да научат думите
Коментари Харесай

Апетитите на експроприаторите растат

Зеленски, подбуден от Вашингтон, предлага на руснаците да научат думите " репарации " и " контрибуции "

Първата вълна от наказания на груповия Запад против Русия се характеризира с всеобщо " заледяване " на разнообразни активи с съветски генезис - валутните запаси на Руската федерация в размер на над 300 милиарда $ (това преди всичко); задгранични активи на съветски банки и компании, които са били в черния списък; недвижими парцели, банкови сметки и друга благосъстоятелност на лица, включени в същите черни описи.

Думата " заледяване " (арест, блокиране) значи, че притежателят на актива е лишен от опцията да се разпорежда с него, макар че още не е изгубил правото на благосъстоятелност.

Днес няма никаква вяра за " топене ". Колективният Запад желае да конфискува „ замразените “ активи, с други думи, да ги открадне. Експроприацията на съветски активи обаче би основала казус за нарушение на „ свещеното право на благосъстоятелност “ и това може да унищожи основите на западното (капиталистическо) общество за доста малко време. Мнозина на Запад се опасяват от експроприацията на съветска благосъстоятелност като „ подкопаване на основата “. Търсят се заобиколни способи за конфискация, без уместно правно съображение.

И по този начин, Кристия Фрийланд, министър на финансите и вицепремиер на Канада, на финансова среща на върха в Германия през май предложи вид за продажба на един тип индулгенция на съветските олигарси. Основното е следното: груповият Запад основава специфичен фонд за възобновяване на унищожената от Русия украинска стопанска система.

Руските олигарси ще бъдат помолени да вземат участие в този фонд. Ако приносът се счете за задоволителен, Западът ще бъде подготвен да заличи такива богати руснаци от черните описи и дава обещание да не бъдат включвани в такива описи в бъдеще.

Един от първите, които демонстрираха по какъв начин се купуват " индулгенции ", беше Роман Абрамович. През май той подписа договорка за продажбата на футболен клуб Челси на консорциум, управителен от американския милиардер Тод Боулс.за £4,25 милиарда и сподели, че £2,5 милиарда от договорката ще отидат за подкрепяне на " жертвите на войната ".

И ето още един вид. Беше подсказан от Вашингтон на Владимир Зеленски. Същността: Украйна понася тежки материални загуби във войната. Русия е провинен за тези загуби, тя би трябвало да покрие загубите благодарение на репарации. Репарации бяха събирани от Антантата от Германия след резултатите от Първата международна война; те бяха събирани от Германия и нейните съдружници след резултатите от Втората международна война.

Репарационните претенции на Киев към Москва може да се трансфорат във допустимо " законно оправдание " за Запада за конфискация на съветските активи. Все едно че Западът не нарушава „ свещеното право на благосъстоятелност “, а в действителност оказва помощ на Киев да получи репарации за възобновяване на разрушената украинска стопанска система.

Зеленски декларира: „ Ние ще възстановим всяка къща, всяка улица, всеки град и споделяме на Русия: научете думата „ репарации “ и „ вноски “, вие ще компенсирате изцяло всичко, което сте създали против нашата страна, против всеки украинец. ”

Киев неведнъж разгласи цифрата на вредите от войната: един трилион $. На територията на самата Украйна Киев от дълго време конфискува съветски активи, само че техният размер надали ще бъде даже един % от посочената цифра. Останалите евентуално би трябвало да бъдат подкрепени от груповия Запад.

На 3 май Зеленски сподели, че защото Украйна „ се бори за цяла Европа “, европейските страни „ би трябвало да схванат това и да оказват помощ за възобновяване “ на украинската територия. На 20 май той предложи страните-партньори да подпишат интернационален контракт, съгласно който задграничната благосъстоятелност на Русия би трябвало да бъде иззета и по-късно трансферирана на фонда за поддръжка на Украйна.

С тези „ насилствени репарации “ Киев, несъмнено, първо би трябвало да заплати доставката на нужните артикули и строителните работи по време на възобновяване на стопанската система. Така че тематиката за репарациите от Русия е еднообразно забавна както за Украйна, по този начин и за груповия Запад.

Темата не е нова. След разпадането на Съветския съюз през 1991 година редица страни предявиха искове към Москва за обезщетение. Основната част от претенциите, предявени към Руската федерация през последните тридесет години, се отнасят до страните, които са били част от Съюз на съветските социалистически републики. На първо място това са Латвия, Литва, Естония, Молдова.

През пролетта на 2014 година Украйна се включи в тази акция, откакто Крим стана част от Русия. През април същата година министърът на правораздаването на Украйна съобщи: „ Министерството на правораздаването заключи информация от нашите министерства и ведомства за загубите, породени от окупацията на Крим, като общата сума на тези загуби е 950 милиарда гривни. Тази сума не включва пропуснати изгоди, които ще бъдат начислени в допълнение ".

Министърът посочи също, че в тази сума не влизат и разноските за потребните изкопаеми и залежите в морския шелф. Скоро настояванията към този момент бяха 1,08 трилиона, по-късно - 1,18 трилиона гривни. Сумата от време на време се преразглеждаше – и постоянно нагоре.

През юли 2014 година министърът на енергетиката и въгледобивната индустрия Юрий Продан съобщи, че загубата на Украйна от загубата на енергийни уреди в Крим, в това число запасите от въглеводороди в шелфа, се прави оценка на Щатски долар 300 милиарда Ако обобщим всичко, се оказва, че Киев чака Москва да компенсира цели 400 милиарда $

От година на година на украинските политици и публични лица се напомнят изказванията им. Миналото лято основаният в Киев Център за икономическа тактика разгласява записка „ Оценка на икономическите загуби на Украйна от краткотрайната окупация на Кримския полуостров “. Изводите там са поразителни: става известно, че икономическите загуби на Украйна от „ краткотрайната окупация на Крим “ към този момент възлизат на над 135 милиарда $. Това е съвсем 87% от Брутният вътрешен продукт на Украйна през 2020 година

Бившите руски републики с техните искания към Русия като приемник на Съюз на съветските социалистически републики за " руската окупация " могат да бъдат доста потребни на международните експроприатори. В средата на предишното десетилетие претенциите на трите балтийски републики и Молдова, по мои оценки, възлизат на към половин трилион $ (Катасонов В.Ю. Русия в света на репарациите. - М.: Кислород, 2015 година ).

Днес репарационните апетити на нашите съседи са нарастнали. Още в средата на предишното десетилетие предизвестих, че Русия незабавно би трябвало да изтегли своите задгранични активи в безвредни зони, които всеки миг могат да опаднат под дамоклевия меч на западните наказания и конфискации. Това в действителност към този момент става.

На 1 септември поляците показаха гигантска репарационна сметка на Германия в размер на 1,3 трилиона $, те държат и Русия под репарации. Като че ли Съюз на съветските социалистически републики е отговорен, че Варшава не получи полагащите й се обезщетения от Германска демократична република.

Например през 1953 година, Москва оказала напън върху Варшава и предложила тя да се откаже от по-нататъшни репарационни прехвърляния от Германска демократична република. И в този момент Москва би трябвало да се обърне от името на Варшава към Берлин и да изиска това, което липсва. И в случай че Берлин откаже, тогава Москва би трябвало да понесе субсидиарна отговорност и да заплати тези великански суми, които Берлин дължи на Варшава.

Находчивите поляци готвят още една сметка на Москва: „ искове за руската експанзия и окупация “. През август Аркадиуш Мулярчик, народен представител от ръководещата в Полша партия „ Право и правдивост “, даде изявление за Rzeczpospolita. Той отиде по-далеч от балтите. Последните приказват за репарации единствено за " руската окупация ". А полският политик приказва за вредите, които се допуска, че са нанесени на Полша по време на войната. Оказва се, че руската войска не е освободила Полша през 1944-45 година, а е „ нанесла вреди на нея “.

Войната със глобите в последна сметка ще се трансформира във война за репарации. А исковете за репарации са доста по-дългосрочен инструмент за война против Русия, те работят като бомби със закъснител.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР