Зеленият сертификат ще може да се ползва 15 дни след

...
Зеленият сертификат ще може да се ползва 15 дни след
Коментари Харесай

Зеленият сертификат вече ще важи 15 дни след първа доза ваксина

Зеленият документ ще може да се употребява 15 дни след слагането на първа доза ваксина, а не незабавно след имунизацията както до момента. Това планува новата заповед на здравния министър Стойчо Кацаров, с която се актуализират периодите на Covid документите.

Цифров Covid документ за недовършен имунизационен курс с двудозова ваксина може да се употребява от 15-тия до 30-тия ден от датата на слагане на първата доза ваксина.

Сертификат за приключен имунизационен курс при еднодозови и при двудозови ваксини според може да се употребява от датата на слагане на втората доза за двудозовите ваксини и от 15-тия ден от датата на слагане на еднодозова ваксина, гласи заповедта.

Сертификатът за преболедуване е с годност от 15-тия до 180-тия ден от датата на първия позитивен резултат от PCR проучване. За вътрешни цели у нас документът може да се употребява от 15-тия до 365-тия ден от датата на първия позитивен резултат от PCR проучване.

Валиден документ е и уверение за преболедуване на Covid-19, потвърдено посредством бърз антигенен тест. Удостоверението е с годност от 15-тия до 365-тия ден от датата на първия позитивен резултат от извършен бърз антигенен тест.

Сертификатът за проучване е годен до 48 часа от извършено проучване с бърз антигенен тест или до 72 часа от извършено PCR проучване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР