Зеленият сертификат не съществува от няколко дни, съществува от доста

...
Зеленият сертификат не съществува от няколко дни, съществува от доста
Коментари Харесай

От РЗИ-София за сертификатите: Проблемите са с пропуснати данни или въведени грешно

Зеленият документ не съществува от няколко дни, съществува от много време. В момента проблемите са по-скоро механически, защото част от данните са пропуснати да бъдат въведени или са въведени неверно. Това съобщи доктор Ирина Гайтаневска, шеф на дирекция " Надзор на заразните заболявания " в СРЗИ в предаването " Тази заран ".

Д-р Гайтаневска сподели, че в случай че зеленият документ на някого е изминал, никой не може да го издаде наново, само че в случай че човек е преболедувал COVID-19 в границите на последната година, системата автоматизирано генерира документа и не би следвало да има проблем с него, без значение какъв брой пъти се е заразило лицето.
Тя разяснява и сигналите на фенове на bTV, че не могат да получат своя документ с антигенен тест преди 1 декември 2020 година, като още веднъж сподели, че най-вероятно става въпрос за механически проблем.

В момента СРЗИ продължава да прави инспекции, дружно с органите на Министерство на вътрешните работи, като наблюденията на здравната ревизия са, че ограниченията против COVID-19 се съблюдават.

" Не може до всеки човек да има един служител на реда, един контрольор и един доктор, тъй че ограниченията са персонална отговорност ", счита доктор Гайтаневска.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР