Зеленият ринг по трасето на старата жп линия от Висшето

...
Зеленият ринг по трасето на старата жп линия от Висшето
Коментари Харесай

Зеленият ринг от Слатина до гара Пионер вече с одобрен устройствен план

Зеленият кръг по трасето на остарялата жп линия от Висшето транспортно учебно заведение в " Слатина " до гара " Пионер " в регион " Изток " към този момент има утвърден обстоен организационен проект. Това оповестява кметът на София Йорданка Фандъкова на страницата си във Facebook.
Още по тематиката
Планът дава опция на Столичната община да построи първите 3 км от Зеления вело-ринг; нова детска градина за 15 групи; паркоустройство на територията със засаждане на 1285 нови дървета, показва кметът.

Велоалеята ще бъде обвързана и с бъдещата метростанция при бул. " Шипченски проход ".

След като проектът влезе в действие държавната компания " Железопътна инфраструктура " ще трансферира над 60 дка от парцелите по трасето на Столична община, което е спомагателна гаранция за отбрана на обществения интерес.

Вече е в ход процедурата за разработване на идейния план за създаване на Зеления кръг, а финансирането му ще е обезпечено със средства от капиталовия заем от Европейската капиталова банка.

Този първи стадий от Зеления кръг на София ще бъде удължен в посока " изток " - по протежението на река Слатинска и в посока " запад " - с проекта на Борисовата градина, който планува пешеходен и велосипеден надлез през бул. " Симеоновско шосе ". Продължението на велоалеята е проучено и с проекта на НПЗ " Хладилника " към Южен парк трета част и по промяна на р. Драгалевска към Софийския околовръстен път.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР