"Зелените" в Австрия ще участват в коалиционното споразумение с консерваторите

...
"Зелените" в Австрия ще участват в коалиционното споразумение с консерваторите
Коментари Харесай

Зелените в Австрия одобриха коалицията с консерваторите на Себастиан Курц

"Зелените " в Австрия ще вземат участие в съдружното съглашение с консерваторите на Себастиан Курц. Членовете на партията утвърдиха с огромно болшинство на партиен конгрес това предложение на управлението си, оповестяват Ройтерс и Асошиейтед прес. А това значи, че Себастиан Курц би могъл още веднъж да стане канцлер на Австрия. "Зелените " пък за пръв път в историята си могат да влязат в ръководството на тази дребна, само че с огромно геополитическо значение, централноевропейската страна.

На партийния конгрес на "Зелените " в Залцбург съдружното съглашение е подкрепено от 93.2% от присъствалите 264 делегати.

В наши дни Австрия е парламентарна представителна народна власт, състояща се от девет обособени провинции. Столица и максимален град е Виена (1.6 милиона жители). Икономически страната е измежду най-добре развитите в света. Австрия поддържа висок витален стандарт, а междинната дълготрайност на живота е 77 години за мъжете и 83 години за дамите.

Австрия е член на Съвета на Европа (1956 г.) и на Европейския съюз от 1995-а. През 1995 година страната става част от Шенгенското пространство, а през 1999 година приема еврото като публична валута.

Австрия е федерална полупрезидентска република отпред с президент, който се избира директно от народа за шест години. Парламентът, който се намира във Виена, е двукамарен - състои се от Национален съвет (183 депутати, избирани за пет години) и Федерален съвет (63 депутата, избирани за четири години).

Начело на държавното управление стои федерален канцлер, който се показва от настоящия президент. Федералното държавно управление е подвластно от доверието на Народното събрание. Парламентът може да бъде разхлабен или посредством президентски указ, или посредством избор на съмнение в долната камара (Nationalrat). За да има правото една политическа партия да влезе в Парламента, тя би трябвало да е получила утвърждението на минимум 4% от действителните гласове на вота. Гласуването за президент и за парламент е било наложително до 1982 година, само че след редица законови промени това обвързване публично отпада през 2004 година. От 2007 година насам всички жители на Република Австрия, навършили 16 години, имат право да гласоподават.

Страната е оповестена за парламентарна демократично-федерална република през 1920 година с приемането на Федералната конституция на Австрия. Политическата система на Втората република е основана на тази конституция, която в началото е била в действие от 1920 до 1929 година и наново е призната на 1 май 1945 година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР