Зелените сертификати в България не работят, каза пулмологът д-р Александър

...
Зелените сертификати в България не работят, каза пулмологът д-р Александър
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Зелените сертификати в България не работят, защото всеки се опитва да прецака системата

Зелените документи в България не работят, сподели пулмологът доктор Александър Симидчиев.

„ Във всички страни, където те се ползват, както би трябвало, тези документи са ефикасна мярка да възстановят част от обществените интензивности и да можем да се върнем към една нова нормалност. Това, което се случва, е, че когато ние приказваме за тях като дискриминация, като липса на права, затваряне и така нататък - хората всеобщо са срещу тях и те действително не могат да работят “, цитира го БНР.

В България хората стартират да търсят метод по какъв начин да се снабдят със документ, без да са сертифицирани, т.е. да прецакат системата, акцентира Симидчиев.

„ Ако всеки се стреми да прецака системата, ами, системата – това сме ние. И се прецакваме едни други. “
свързани новини9641на 06.01.2022
Според Симидчиев у нас ограниченията не се съблюдават, а разширението на правата на част от хората се е трансформирало в разграничителна линия.

„ По средата е някакъв баланс сред локдауна и цялостната свободия. Само че той би трябвало да бъде изработен въз основата на ясни критерии – кои са хората, които минимум биха били повредени от това, кои са хората, които не носят риск за останалата част от обществото. “

Александър Симидчиев е на мнение, че зеленият документ балансира сред двете крайности и не е дискриминация или ограничаваща мярка, тъй като разрешава да се запази подвижността.

Д-р Симидчиев разяснява, че лекарите в лечебните заведения са „ оттатък лимита на силите си, просто тъй като едни хора вземат решение, че може да не се съобразим с обикновени научни правила “.

„ Това не е нормално грипче. Това е тежка респираторна зараза, която отнася големи количества хора, които другояче щяха да останат и да живеят. “

„ Този вирус раздира тъканта на нашата общественост и в случай че ние не създадем по този начин, щото да си възстановим чувството за това, че сме общественост, да имаме вяра едни на други и да се доверяваме на това, че би трябвало да се съхраним като общественост, минаваме на другия бряг и споделяме – всеки самичък си преценя, и се връщаме назад в първобитнообщинния строй, където на дребни групички единствено фамилията е значимо, никой различен не е значим. Всеки самичък си преценява. “

Относно решението на премиера да образува група с представители на критиците на ограниченията Симидчиев уточни, че това не е неточност, тъй като би трябвало да се приказва. Неговият опит сочи, че след спокоен диалог двама от трима, с които е разговарял по тематиката за имунизациите, се имунизират.

„ Този вирус се променя по-бързо, в сравнение с можем да построяваме групов имунитет, по тази причина груповият имунитет не е вид, в случай че можем доста бързо да го изградим, а ние не можем да го изградим толкоз бързо с боледуването. Нещо, което не се случва и в колониите от прилепи, откъдето е тръгнал този вирус “, разяснява пулмологът.

„ Част от хората не одобряват обикновените научни обстоятелства. Те желаят с това, че примерно вземат решение, че няма гравитация, да могат да вървят на няколко сантиметра над земята. Този вирус не се преценява с това дали имаме вяра в него, или не. Той заразява, той вкарва хора в лечебни заведения, той убива “, посочи Симидчиев.

В България има 10-15 пъти по-висока степен загиване на хора, посочи той. По думите му това не се дължи на това, че хората са по-болни, по-бедни или опазването на здравето е по-лошо.

„ Това са обстоятелства, които са справедливи, само че на този декор това, което сега не вършим по отношение на пандемията, довежда до това, че излишно умират десетки и стотици, даже хиляди хора. “
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР