Зелените коридори са пазаруване на възрастните хора трябват да бъдат

...
Зелените коридори са пазаруване на възрастните хора трябват да бъдат
Коментари Харесай

Търговските вериги искат отмяна на зелените коридори

" Зелените коридори " са извършване на покупки на възрастните хора трябват да бъдат отстранени. Те нямат нужния резултат, основават редица проблеми и покачват риска от заразяване с COVID-19. Това е безапелационната позиция на 12 от най-големите търговски вериги в България, обединени в Сдружението за съвременна търговия, които желаят отпадането на възбраните.

Вместо това търговците оферират властта да убеди хората под 65 години да се стараят да не пазарят от 8:00 до 10:00 часа, с изключение на при неотложна потребност. Така ще се понижат недоволството и напрежението, само че и ще се подтиква персоналната отговорност на хората.

Заповедта за " зелените коридори " обърка мнозина, докара до дълги опашки пред магазините и сътвори редица спорове. Времето за извършване на покупки в магазините първо беше заран от 8:00 до 10:00, а след това се трансферира следобяд от 13:30 до 16:30. Промените не бяха задоволително добре обяснени и доста от възрастните хора не схванаха по кое време в действителност могат да пазарят.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Зелените коридори за извършване на покупки в супермаркетите се преместв...

Още в първия ден на новия режим имаше грозни подиуми с прогонени от магазините възрастни хора, които не могат да си напазаруват артикули от първа нужда. Те не бяха допускани да пазарят след 10:00 сутринта. Много хора описаха за сходни случаи в обществените мрежи, а репортажите за това обиколиха всички медии.

Мярката за " зелените коридори " на процедура е неизпълнима и води до скупчване на хора и непрекъснати спорове. Времето за извършване на покупки не е комфортно за всички и лимитира правата както на работещите хора над 65 години, по този начин и на по-младите. " Зеленият кулоар " затруднява хората в дейна възраст да пазарят и обърква дневния им темп. Част от тези хора са родители на дребни деца и/или работят отдалечено от у дома, акцентират от комерсиалните вериги.

са единствено за хранителни магазини и аптеки, само че не и за други търговски обекти и публичния превоз, в които също могат да се струпат хора. Мярката пречи на работния развой в огромните магазини и покачва риска за здравето на чиновниците им.

" Зелените коридори " не извършват концепцията си на отбрана за хората над 65 години и затрудняват останалите, по тази причина би трябвало да отпаднат, безапелационни са комерсиалните вериги.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР