Зелените кафеени зърна са същите, които използвате за приготвянето на

...
Зелените кафеени зърна са същите, които използвате за приготвянето на
Коментари Харесай

Помага ли при отслабване зеленото кафе?

Зелените кафеени зърна са същите, които употребявате за приготвянето на кафето си всяка заран. Разликата е, че вашите са кафяви, тъй като са били изпечени, до момента в който зелените са сурови и не са прекосявали термична обработка, написа уеб сайтът Tialoto.bg.

Зеленото кафе се предлага на пазара като добавка за намаляване, която може да ви помогне да изгаряте бързо мазнините, без каквато и да е диета или извършения. Въпреки че има някои дребни доказателства, че напитката би могла да помогне за загуба на тегло и да понижи кръвното налягане, е открито, че проучванията са незадоволителни и са нужни спомагателни, с цел да се откри изгодата от зеленото кафе.

Хората одобряват напитката и за положения като заболяването на Алцхаймер и бактериални инфекции, макар че няма доста доказателства, че оказва помощ при лекуването им.

Ето какво би трябвало да знаете за зеленото кафе, изгодите и страничните му резултати:

Какво е зелено кафе?

Зеленото кафе се продава като напитка или добавка. То наподобява на зелен чай и има сходен усет. Добавката нормално е хапче, съдържащо съсредоточен дестилат от зелено кафе.

Напитката съдържа полифенолни съединения, известни като хлорогенни киселини, които са субстанции на растителна основа. Процесът на печене на кафеените зърна може да понижи тези съединения, тъй че елементарното кафе няма толкоз хлорогенна киселина, колкото зеленото кафе.

Подобно на елементарното кафе, зеленото кафе също съдържа кофеин, като процентът може да доближи до 17. Количеството ще варира според от марката, метода на подготвяне и употребяваните мл.
Снимка: shutterstock  Помага ли при намаляване зеленото кафе?

Има ли изгоди за здравето?

„ Смята се, че зеленото кафе има изгоди за здравето заради огромното количество хлорогенни киселини, които работят като антиоксиданти “, споделя Ребека Тонсен пред Insider. Въпреки това, всички изгоди към момента би трябвало да бъдат изрично потвърдени от науката. Макар да има някои проучвания, доказващи изгодите от зеленото кафе, тези резултати са към момента предварителни.

„ Много изследвания, направени за зеленото кафе, са провеждани върху животни или имат доста дребен размер на тестът “, добавя Тонсен. Например, малко изследване с 40 участници с диагноза метаболитен синдром откри, че екстрактът от зелено кафе, смесен с уравновесена диета, оказва помощ на доброволците да отслабнат. Те също по този начин следят усъвършенствания в кръвното си налягане, както и някои маркери на диабет, като кръвна захар на гладно и инсулинова устойчивост. Участниците приемали 400 мг дестилат от зелено кафе два пъти на ден в продължение на четири седмици.

Според Националната здравна библиотека на Съединени американски щати, доказателствата от разнообразни изследвания, изследващи въздействието на зеленото кафе върху затлъстяването и кръвното налягане, към момента са неубедителни. Също по този начин няма задоволително доказателства, че зеленото кафе може да бъде от изгода при диабет, болест на Алцхаймер или други болести.

Какви са страничните резултати?

Зеленото кафе като напитка може да бъде безвредно, стига дневният ви банкет на кофеин да не надвишава 400 мг. Ако се употребява в по-големи количества, той може да провокира нежелани реакции като главоболие, безпокойствие, бодърствуване, повръщане, стомашно-чревен дискомфорт, несиметричен сърдечен темп и други.

Кофеинът, без значение дали е от зелено или черно кафе, също не се предлага на хора, които имат избрани медицински положения. Тук се включват сърдечни проблеми, защото това може да аргументи сърцетуптене или несиметричен темп. Хората, които изпитват безпокойствие и бодърствуване, също могат да открият, че кофеинът изостря положението им.

Ако приемате някакви медикаменти, би трябвало да се консултирате с вашия доктор, преди да си купите кофеинови добавки. Капсулите със зелено кафе без кофеин се оферират на пазара, само че въпреки всичко би трябвало да внимавате, когато ги употребявате. Задължително първо се консултирайте с медицински експерт.

Има безчет добавки, които се оферират на пазара като чудодейни средства за намаляване, като измежду тях е и зеленото кафе. Въпреки предварителните проучвания на тези добавки да демонстрират обещаващи резултати, то изгодите от напитката към момента не са безапелационно потвърдени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР