Зелените атакуват и проект в Миджур, за който има окончателно

...
Зелените атакуват и проект в Миджур, за който има окончателно
Коментари Харесай

Нено Димов: Заради „зелените“ България губи по 1 млн. лв. на ден

„ Зелените нападат и план в Миджур, за който има дефинитивно решение от Върховния административен съд за разрешаване за градеж на ски зона, която е обвързвана с общината – един от най-бедните региони, във Видин и Монтана. Тук виждаме един целеустремен опит на тези политици да провалят всички вероятни капиталови планове в България “, съобщи министърът на околната среда и водите Нено Димов пред bTV.

„ В планинските и полупланинските региони живеят най-бедните хора в страната, това е метод локалните общности да употребяват ресурса, който им е даден. В Доломитите, който е народен парк на Италия и под егидата на ЮНЕСКО, има над 1200 км писти и стотици уреди ”, уточни като образец Нено Димов.

„ Има поредност от планове, които са забавени – автомагистрала „ Струма ”, автомагистралата от Русе до Велико Търново, както и други разногласия, от това България губи по 1 милион лв. дневно ”, изясни министър Димов.

Той разяснява и тематиката за собствеността на „ Юлен “, компанията концесионер на ски зоната в Банско, както и контракта. „ Марк Жирадели е придобил „ Юлен ” някъде през 2015 – 2016 година, водил е диалози и договаряния още от 2012 година Това е бил дълъг развой ”, изясни Димов. И добави, че ще има самостоятелен интернационален съветник, който да прегледа всичките точки по концесионния контракт с „ Юлен ”.

„ Витоша има същите проблеми, каквито има и Банско “, означи той. „ Витоша е безусловно замряла като курорт, тя би трябвало да бъде върната на софиянци, само че и опцията да имаме зимна младежка олимпиада също е късмет да развием България като ски дестинация ”, сподели още Димов. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР