Зелени градове, зелени коридори“ отговаря на очакванията на хората за

...
Зелени градове, зелени коридори“ отговаря на очакванията на хората за
Коментари Харесай

ЮЗДП се включва в инициативата на Министерството на земеделието „Зелени градове, зелени коридори“

„ Зелени градове, зелени коридори “ дава отговор на упованията на хората за една по-залесена и здравословна околна среда. Ще бъдат предоставени подобаващи фиданки от горско-дървесни типове, с които за се основат нови зелени зони, зелени пояси, градски и крайгдадски паркове в аграрни, горски и урбанизирани територии, както и край територии на превоза и водни обекти. Големите градове, както и по-малките обитаеми места, които имат потребност от от нова залесена повърхност, ще бъдат подкрепени при реализирането на плановете си.

За реализиране на самодейността, общините би трябвало да изготвят планове за озеленяване с включени площи за залесяване и нужен брой фиданки.

ЮЗДП има подготвеност да окаже експертна помощ при проектирането и взимането на решения за залесяването, както и техническа помощ при самото залесяване и следващо развъждане на фиданките.Проведени са първични диалози с кметове на общини, предстоят още срещи, след които ще се пристъпи към осъществяване на концепцията за по-зелена околна среда.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР