Зеленчуците са неразделна част от всички здравословни диети и хранителни

...
Зеленчуците са неразделна част от всички здравословни диети и хранителни
Коментари Харесай

Вреда и полза от картофите

Зеленчуците са неразделна част от всички здравословни диети и хранителни режими. Въпреки това децата смятат зеленчуците за един от най-големите си врагове. Обаче има един зарзават, който се приема от всички и съвсем не съществува човек, който да не го яде – картофът.

Картофите са извънредно богати на въглехидрати, и като такива, те дават опция на човек да наддава килограми прекомерно елементарно. Също по този начин, това прави допустимо те да се усвояват прекомерно елементарно, с минимална загуба на сила.

Заедно с дребното количество протеин, съдържащо се в тях, те се трансформират в отличен избор за диетата на тези, които се занимават с някои типове спортове, изискващи мощ и физическа маса, както и за тези, които желаят да качат бързо половин кг или два.

Много хора към този момент знаят изгодата от суровите филийки картоф за кожата. Именно благосъстоянието на някои витамини и минерали в суровите картофи, ги прави доста добър избор за разчистване на кожата и лекуване на дерматит. Те могат да са ни от изгода и при изгаряния, ускорение на лечебния развой и понижаване на риска от инфекции.

Водата, в която картофите се варят е известна с резултата си при лекуване на ревматизъм. А натрошен суровият картоф се ползва външно при възпаления. Употребата на картофите е известно лекарство и за високо кръвно налягане.

Хората заболели от диабет, обаче би трябвало да бъдат деликатни, защото инсулиновите инжекции могат да имат гореспоменатия резултат и използването на картофите може да аргументи повече щета, в сравнение с изгода.

Освен всичко, което беше упоменато по-рано, картофите са положителни за нашата мозъчна интензивност и психическото здраве като цяло, тъй като те съдържат омега-3 киселини и витамини, които са нужни на мозъка да работи оптимално. Многото минерали пък, които са част от този зарзават са потребни за сърцето и бъбреците.

Въпреки това не би трябвало да забравяме, че несъразмерния банкет на картофи може да докара до увеличение на тежестта и затлъстяване. Също по този начин, за зелените картофи и картофените листа е известно, че са отровни и би трябвало да бъдат избягвани.

За страдание доста хора ядът картофите под формата на пържени картофи или чипс, като това в допълнение ги натоварва с транс-мазнини, които са по този начин нездравословни за нашето здраве.

Печените картофи действително могат да бъдат много здравословни, само че хората нормално им прибавят масло, сметана, топено сирене или бекон. Това пък ги прави още по-калорични и несъответствуващи за диета.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР