Зелен сертификат, за да работят депутатите в парламента, може да

...
Зелен сертификат, за да работят депутатите в парламента, може да
Коментари Харесай

Депутатите не посмяха да си махнат окончателно зеления сертификат

Зелен документ, с цел да работят депутатите в Народното събрание, може да бъде желан. Предложение това да не може да стане имаше от „ Възраждане ”, със следния текст в Правилника за активността на Народното събрание: " Правото на народните представители за достъп до постройката на Народното събрание не може да бъде ограничавано ". Този текст не беше признат, а занапред би трябвало дефинитивно да има разисквания и гласувания по съответни оферти за зеления документ.

Не може да има ограничение на достъп посредством зелен документ. Утре някой извън може да реши, че нямаш достъп до работното си място, тъй като имаш 5-6 дози ваксина против ковид, а би трябвало да са 7-8. Тази теза изложи водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов при разискването на Правилника за организация и активността на Народното събрание. Партията му предлага да няма зелен документ за влизане и работа в Народното събрание.
Има Такъв Народ срещу дискриминационните ограничения на зеления документ
Парламентарната група на „ ИТН “ упорства да не се постановат дискриминационни ограничения със зеления документ, които о...
Прочети повече
Явор Божанков от Българска социалистическа партия обаче не се съгласи и подсети на Костадинов, че в Народното събрание работят и доста хора с съпътстващи болести. Освен това – зеленият документ се издава на база заповед на здравния министър, а това право се подсигурява по закон поради изключителната епидемиологична конюнктура, в каквато България е и сега. Зеленият документ не е ограничение на права, а опазване на права, настоя той. Но от " Възраждане " му отвърнаха, че заповедта на здравния министър е административен акт, а не закон.

Мисля, че само можете да повикате защитата да мери температурата на сътрудника, защото той явно не знае какво приказва, иронизира Божанков депутата от " Възраждане " Цончо Ганев в спор кой какъв брой схваща юридическите разпореждания.

Десислава Атанасова от ГЕРБ предложи дебатът дали да има или да няма зелен документ в Народното събрание да е спор за идната седмица. Колегата ѝ Маноил Манов пък отбрани новото предложение на ГЕРБ – да отпадне зеления документ на всички места. Припомняме, че първото предложение на ГЕРБ за зеления документ беше отхвърлено – с него можеше депутати да работят отдалечено и да не им би трябвало зелен документ.

Какво е най-обхватното предложение за зеления документ и Народното събрание – ВИЖТЕ ТУК!
Александър Симидчиев изиска нова необятна осведомителна акция за имунизирането
Рискът от последваща вълна е предвидим на 100%, тъй като разпространяването на Омикрон ще е много по-бързо. Ако протече като по-тежка вълна...
Прочети повече
Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР