Здравословното хранене при децата и ефективните и достъпни лекарствени продукти

...
Здравословното хранене при децата и ефективните и достъпни лекарствени продукти
Коментари Харесай

Ананиев: Хроничните заболявания влошават качеството на живот на хората и тежат на здравната система

Здравословното хранене при децата и ефикасните и налични лекарствени артикули са извънредно значими както за България, по този начин и за страните-членки на Европейски Съюз. Това сподели министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев преди началото на Неформалния съвет на министрите в НДК пред публицисти.

„ За мен е чест да бъда хазаин на Неформалния съвет на министрите на опазването на здравето на страните-членки на Европейски Съюз. На днешното съвещание ще сложим две съществени тематики. Първата тематика е здравословното хранене при децата и втората е ефикасни и налични лекарствени артикули “, сподели здравният министър.

Той посочи, че здравословното хранене при децата е директно обвързвано с намаляването на хроничните болести. „ Хроничните болести освен утежняват качеството на живот на хората, а в това време тежат и върху системата на опазването на здравето и върху развиването на стопанските системи на страните-членки на Европейски Съюз. Специално внимание ще обърнем на въздействието на средата, на предлагането и на маркетинга на храните. В този дух ще приказваме и за общата селскостопанска политика, която може да способства за здравословното хранене на децата “.

„ На съвещанието ще дебатираме и лекарствената политика, като ще търсим баланс сред здравето и търговията. Ефективността на лекарствените артикули и достъпността до тях ще бъдат съществени тематики във връзка с лекарствената политика “, сподели Ананиев.

По думите му това е извънредно значимо от позиция на финансовата непоклатимост на здравните системи.

„ По отношение на бъдещата политика на Европейски Съюз и тяхното финансиране, ние ще обменим първи отзиви за ролята и мястото на опазването на здравето на бъдещите политики. Ние като председателство считаме, че опазването на здравето е главен приоритет на Европейска комисия и тя би трябвало да откри място в бъдещите политики и структури на Комисията “, добави Ананиев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР