Здравното министерство да заплаща специализацията на новозавършилите лекари по национална

...
Здравното министерство да заплаща специализацията на новозавършилите лекари по национална
Коментари Харесай

Д-р Ивайло Митковски по Дарик: Държавата трябва да плаща специализацията на младите лекари

Здравното министерство да заплаща специализацията на новозавършилите лекари по национална стратегия за поощряване на медицинските фрагменти. Това ще е една от персоналните цели на доктор Ивайло Митковски в бъдещия парламент, съобщи пред Дарик вторият в кандидат-депутатската листа на „ Продължаваме промяната - Демократична България ” във Варна.

Във Варна всички лечебни заведения страдат от липса на фрагменти, при изискване, че в града има Медицински университет. Много мъчно стана приключил доктор да стартира мечтаната специализация. Причината е, че лечебните заведения би трябвало да им заплащат заплати, изясни ортопедът политик.

Трябва незабавно да бъде решен казусът с Белодробната болница във Варна. За задачата здравният министър би трябвало да вземе дефинитивно и твърдо решение. В този си тип болничното заведение не може да съществува. Освен че постройката й не дава отговор на условията, не може да се устоя с този брой пациенти, е мнението на доктор Митковски. Той изрази вяра, че в бъдещото Народно заседание ще има единодушие сред варненските депутати за пробутване на решение за създаване на нова Инфекциозна болница в морската столица.

Има назначен пълномощник на МБАЛ „ Света Анна ”, което значи, че министерството няма доверие на управлението на болничното заведение.Много е неприятно, когато един шеф, изключително на болница, се възприема като политически активист, коментирад-р Митковски. Той посочи, че като дълготраен общински консултант постоянно се е опитвал да помогне на „ Света Анна ”, без значение от управлението както на болничното заведение, по този начин и на общината.

„ Узрях за това, че районните проблеми единствено на районно равнище не могат да бъдат решени, в случай че не се слагат на национално равнище. Това беше една от аргументите да се съглася да съм на избираемо място в листата, а освен като участник в акция ”, споделикандидат-депутатът.

„ Никога не бих приел човек от София окръг да приказва, че Варна е или ще бъде село. Варненци са доста особени хора, доста по-свободни още преди 10 ноември, горди хора са и в никакъв случай няма да одобряват сходно определение ”, съобщи изтъкнатият варненски доктор и политик,припомняйки репликата на някогашния министър председател Бойко Борисов, че " Варнабез автомагистрала " Хемус " е едносело ".

Според доктор Митковски, ДСБ (партията, в която той членува)няма по какъв начин да се претопи в новата коалиция и да се размият партийните хрумвания: „ Основание ми дават нашият опит и това, че толкоз години отстояваме едни и същи възгледи, в комбиниране с силата на „ Да, България ”, Зелено придвижване и „ Продължаваме промяната ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР