Здравноосигурителният статус на гражданите вече се актуализира два пъти дневно

...
Здравноосигурителният статус на гражданите вече се актуализира два пъти дневно
Коментари Харесай

Важно съобщение от НАП за здравноосигурителния ни статус

 Здравноосигурителният статус на жителите към този момент се актуализира два пъти на ден – в 12,00 ч. на обяд и в среднощ, вместо два пъти седмично, както беше до момента, оповестиха от Национална агенция за приходите. По този метод всички жители, които са възстановили здравните си права, както и аптеки, болнични заведения и други лица, предоставящи медицински услуги, ще могат незабавно да ревизират настоящия здравноосигурителен статус на съответен жител.

Не се постанова посещаване в офис на Национална агенция за приходите за издаване на книжен документ за засвидетелствуване на здравноосигурителен статус, напомнят от приходната организация.

Проверка на здравен статус жителите могат да създадат най-бързо и елементарно посредством електронната услуга със свободен достъп " Здравноосигурителен статус “, на формалната страница на Агенцията https://nra.bg/, посредством въвеждане на ЕГН и рождена дата. При съществуване на дължими вноски те могат да се заплатят до 25-то число на месеца, идващ месеца, през който е зародило задължението за обезпечаване. Това значи, че в случай че не сте си платили вноската за месец март, то тя може да се заплати до 25 април. От Агенцията припомнят на жителите, че с цел да се пресечен здравноосигурителните им права, би трябвало да е налична четвърта неплатена вноска за последните три години.

При нововъзникнало събитие за независимо възнаграждение на здравните вноски е належащо да се подаде Декларация пример 7. В рубриката " Здравно обезпечаване " на интернет страницата на Национална агенция за приходите е поместена и информацията за попълване и подаване на декларация пример 7, както и пример на формуляра, който може да бъде изтеглен. Подаването на декларацията може да стане в офис на Национална агенция за приходите, по пощата с противоположна квитанция или по електронен път посредством Персонален идентификационен код /ПИК/.

Електронната услуга " Плащания на отговорностите към бюджета “, също е налична на страницата на Агенцията, като за осъществените заплащания посредством виртуалния ПОС терминал на Национална агенция за приходите, не се удържат никакви такси. В изискванията на изключително състояние, от Национална агенция за приходите Пловдив поучават жителите, да употребяват всяка опция за безконтактно обслужване.

Допълнителна информация по отношение на здравния си статус клиентите на приходната организация в Пловдив могат да получат на телефони: 032/935 719; 032/935 722 и 032/935 724, или на националния телефон 0700 18 700 на цената на градски диалог. Автоматизираната информация за здравно обезпечаване може да се употребява 7 дни в седмицата, 24 часа в денонощието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР