Здравно министерство е изплатило субсидията за спешност на болницата във

...
Здравно министерство е изплатило субсидията за спешност на болницата във
Коментари Харесай

Здравното министерство отпуска 300 хиляди лева на болницата във Враца

Здравно министерство е изплатило дотацията за неотложност на болничното заведение във Враца. Това увери министърът на опазването на здравето проф. Николай Петров, който взе участие в откриването на конгрес "Иновации и положителни практики в здравния бранш ".
Министър Петров разяснява, че дотацията за неотложност не е била огромна - към 50 - 100 хиляди лв.. "Ръководството на министерството взехме решение и ще им отпуснем още 300 хиляди лв.. Днес заместник-министър Нейчева ще се срещне с екипа на болничното заведение, с цел да им изясни каква е обстановката ", уточни още той.
Министър Петров бе безапелационен, че има и други лечебни заведения, които са застрашени да изпаднат в сходна обстановка. "Те са групирани в няколко групи. Такива, които са непосредствено застрашени, които са към този момент в спешна обстановка, такива които се чака да влязат в такава ", разяснява министър Петров.
Той бе безапелационен, че за всяка от тях е очакван самостоятелен метод, който планува екип от финансисти и адвокати да ги поемат на ръчно ръководство.
Относно възможна промяна на управления на лечебни заведения, министър Петров разяснява, че подобен развой и сега върви.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР