Здравният министър разпореди на областните РЗИ-та да организират ваксинация на

...
Здравният министър разпореди на областните РЗИ-та да организират ваксинация на
Коментари Харесай

Масовата ваксинация продължава и в делничните дни


Здравният министър разпореди на регионалните РЗИ-та да провеждат имунизация на хората, които не попадат в предпочитаните групи през цялата седмица. В събота и неделя, както този уикенд, имунизацията ще е през целия ден. А в делничните дни това ще става в следобедните часове. При нужда ще бъдат отваряни и денонощни кабинети в лечебни заведения, избрани от РЗИ. От на следващия ден се чака и персоналните лекари да стартират да слагат ваксини на пациентите си от трета и четвърта фаза.

По-рано през днешния ден здравният министър увери, че има задоволително ваксини.

Всеки български жител, без значение от здравния му статус, може да бъде имунизиран, сподели Костадин Ангелов. Все още няма опция за избор на ваксина, всеобщата имунизация е с препарата на Астра Зенека. Въпреки това, министър Ангелов е безапелационен, че и трите, които се слагат сега, са задоволително ефикасни.

Днес бяха имунизирани н, написа довечера здравнитя министър в обществените мрежи. Той благодари на всички, които са се ваксинирали или ще го създадат в идващите дни. И дефинира тези хора като „ бойците на първа линия “ с вируса. „

По-рано през днешния ден дълги опашки се извиха пред главните лечебни заведения, в които имаше свободна имунизация – ВМА, „ Пирогов “, „ Александровска “. Пред многопрофилните общински лечебни заведения нямаше огромно скупчване, макар че и там искащите се увеличаваха с напредването на деня.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР