Здравният министър от служебното правителство д-р Асен Меджидиев разкри каква

...
Здравният министър от служебното правителство д-р Асен Меджидиев разкри каква
Коментари Харесай

Транспортират две от децата от сръбския автобус за операции в София. Един от възрастните е с ампутиран крайник

Здравният министър от служебното държавно управление доктор Асен Меджидиев разкри каква е обстановката към настоящия час след снощната злополука с рейс със сръбски деца и родители на Автомагистрала " Тракия ".

" 14 са настанени в болница - двама възрастни и 12 деца. Състоянието на децата е устойчиво, като се изключи две от тях. Едното дете, което бе в по-тежко положение през вчерашния ден, и за което имахме огромни терзания, е нормализирано. Контактно, съответно, в цялостно схващане. Но ще се наложат интервенции и се приготвя в 9 ч. да пътува от тук за София за детската хирургия. Другото детенце, което беше с травматичен потрес и с контузия на горен крак, от сутринта е сомнолентно, в малко-по-тежко положение, по тази причина след спогодба с неврохиурзите от София, също в 9 ч. се превежда към детска неврохуриргия в " Пирогов ". Останалите са добре, възрастните също са в положително положение. Един от възрастните, на който му е ампутиран крайника, е в устойчиво положение. Минахме да забележим всички в болничното заведение. Ще осигурим превоз с коли за спешна помощ за всички до границата със Сърбия.. Организирали сме психолог, с който да беседват децата. Благодаря на всички хора, които са помогнали на място.

Осем коли за спешна помощ са се придвижили от Стара Загора и Сливен, които навременно са превозили пациентите ", сподели той на ексклузивен брифинг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР