Здравният министър Костадин Ангелов обяви, че AstraZeneca няма да достави

...
Здравният министър Костадин Ангелов обяви, че AstraZeneca няма да достави
Коментари Харесай

Ангелов: Вместо ваксини, България получава от AstraZeneca вежливост

Здравният министър Костадин Ангелов разгласи, че " AstraZeneca " няма да достави авансово контрактуваните дози за страната ни в период. Т.нар " зелени коридори " ще бъдат краткотрайно прекратени.

" 117 хиляди дози дойдоха на 22 февруари. Това е с 333 000 дози по-малко от поетия ангажимент от компанията за доставка през февруари. На 15 февруари бяхме осведомени, че до края на месеца България следва да получи 2 доставки от 87 000 и 54 000 дози. Разбираме, че в страната ни няма да постъпи нито една от тези доставки. Описаните нагоре обстоятелства потвърждават, че " AstraZeneca " няма да извърши уговорката си за доставка на 142 437 дози до края на февруари. Нещо повече. Вчера с изненада научихме, че на 1 март България вероятно ще получи 52 800 дози, а не предстоящите 142 437 ваксини ", сподели Ангелов при започване на седмичния брифинг за разпространяването на ковид у нас.

По думите му в границите на три дни българските управляващи водят извънредно съществени диалози с компанията снабдител на всички равнища.

" Уважаеми представители на " AstraZeneca ", нито имаме потребност от вашата вежливост и нито от вашата учтивост, имаме потребност от ваксини. Ако във вашия корпоративен свят това е възможно, на полето на медицината има единствено черно и бяло – хората или са живи, или са умрели. Нямаме потребност от сходен вид вежливост. Нека се съблюдават ангажиментите ", сподели още здравният министър.

Той уточни, че въз основата на плануваните доставки се възнамерява имунизацията в страната. " И най-после получаваме учтиво известие, че камионът ще тръгне два дни по-рано. А камионите, които не пристигнаха? За тях даже не получихме буквичка ", сподели още Ангелов във връзка доставките на " AstraZeneca ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР