Здравният министър Кирил Ананиев определи нов ред за имунизациите и

...
Здравният министър Кирил Ананиев определи нов ред за имунизациите и
Коментари Харесай

Здравният министър определи реда за провеждане на задължителните имунизации

Здравният министър Кирил Ананиев дефинира нов ред за имунизациите и прегледите на лица до 18 година, както и за плановия банкет в лечебните заведения.

С новата заповед се подрежда предпочитано да се правят главните наложителни имунизации и единствено по-късно наложителните реимунизации и имунизациите по национални стратегии.
Още 51 случая на COVID-19 у нас, четирима са умряли за денонощието С това общият брой на инфектираните е 1488 души
Приоритетно се правят наложителните реимунизации при деца до 2-годишна възраст пред наложителните реимунизации при деца на и над 6-годишна възраст.

Вторник и четвъртък са дните за осъществяване на тези действия, както и за профилактични прегледи на лица до 18-годишна възраст.

При липса на деца, подлежащи на наложителни имунизации, реимунизации или прегледи, общопрактикуващите лекари могат да обслужват и други лица от пациентската им листа.

Дейностите би трябвало да се правят тъй че да не се получават скупчвания на хора, наложително се дезинфекцират пространствата и уредите, с които работят лекарите.
Отложиха имунизациите в поликлиника поради доктор с COVID-19 12 от персоналните лекари и педиатрите са със спрени практики
Възстановява се и поетапният банкет и провеждането на планова лечебна и оперативна активност, като с приоритет са най-належащите случаи при засилени ограничения за сигурност.

Прегледите и консултациите ще се реализират след авансово записан час, няма да се позволява скупчването на пациенти пред кабинетите. Задължително е носенето на маски.

При поява на признаци на COVID-19 при към този момент приети в болница лица същите ще бъдат изолирани и изследвани.

Цялата заповед вижте тук.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 1 488 41 65 266 Света 3 222 468 4 284 228 270 1 005 580 Заразени* Нови Починали България 1 488 41 65 Света 3 222 468 4 284 228 270
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР