„Здравните заведения във Варна имат достатъчен капацитет, за да приемат

...
„Здравните заведения във Варна имат достатъчен капацитет, за да приемат
Коментари Харесай

Варна в стрес: Стотици цигани се завърнаха от Италия

„ Здравните заведения във Варна имат задоволителен потенциал, с цел да одобряват заболели с ковид, в случай че се наложи “. Това съобщи след работно съвещание с шефовете на лечебни заведения регионалният шеф Стоян Пасев, написа Монитор.

Той изясни, че болничните кревати са 152 и разяснява обстановката със завърналите се от Италия стотици роми, които живеят в региона на община Аврен. „ Само в село Дъбравино има над 450 души, завърнали се от Италия. Подали сме сигнал до полицията и до РЗИ-Варна.

По-рано стана известно, че мъж се е върнал от Италия и е дал позитивна проба за ковид.

Дали има заболели измежду тях? Те нямат навика да вървят по лекари. Дано са си попълнили декларациите и не са излъгали на границата, откъдето влизат у нас “, разяснява още Пасев.

Той удостовери, че „ На този стадий излезе първата позитивна проба за ковид на мъж, завърнал се от италианския град Бергамо. Очаква се втората и тогава можем на 100% да заявим, че имаме първи случай във Варна.

Дали ще се удостовери не е ясно. На този стадий може да се приказва за подозрения, до момента в който не се потвърдят и вторите резултати от референтната лаборатория в София.

По симптоматика и данни от кое място идва лицето, може да се съди, че е налице първи случай, само че дано изчакаме да излезе и втората проба.

Няма основни промени в ситуацията във Варна и региона. Пуснал съм до ръководителя на Националния щаб за битка с ковид, ген. Мутафчийски искане да се върне за Варненска област първия вид за превантивните ограничения “, разяснява още регионалният шеф.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР