Здравните власти в Китай предупредиха, че коронавирусът е заразен още

...
Здравните власти в Китай предупредиха, че коронавирусът е заразен още
Коментари Харесай

Новият коронавирус се разпространява преди появата на симптоми

Здравните управляващи в Китай предизвестиха, че коронавирусът е инфектиран още в инкубационния интервал, преди да се появили признаците. Китайският президент Си Дзинпин разгласи, че " обстановката е извънредно тежка ".
Жертвите на вируса към този момент са 56, инфектираните са над 2000. Заразата доближи и Канада - първи случай на инфектиран там. Франция, където към този момент има трима инфектирани, възнамерява да изтегля жителите си от китайския град Ухан. Вашингтон ще изтегли дипломатите си от епицентъра на града. Англия и Япония също възнамеряват да изтеглят жителите си от Ухан.

Мегафоните в Ухан не стопират да припомнят за възбраните, рестриктивните мерки и ограниченията против разпространяването на вируса. В града-епицентър на болестта улиците опустяват с всеки ден.
Ма Сиауей, министър на опазването на здравето на Китай: Все още знаем доста малко за вируса. Източникът на болестта още не е открит. Не сме сигурни и за метода на преместване на вируса и по какъв начин той може да мутира. Но съгласно нашите наблюдения болестта може да се популяризира по време на инкубационния интервал.
Инкубационният интервал може да продължи от 1 до 14 дни.

Гао Фу, шеф на Китайския Център за надзор и предварителна защита на заболяванията: Болестта е нова. Според мен никой не желае да бъде употребен за опитно прасе. Необходимо е време, с цел да се тестват медикаментите.  Какво е ковид и какви са признаците на инфектираните хора? Какво е ковид и какви са признаците на инфектираните хора?
Световната здравна организация (СЗО) дава отговори на постоянно задавани въпроси, представени от българското външно министерство.

Починалите от новия вирус са на междинна или по-напреднала възраст.
Сиа Жиан, доктор в болница в Ухан: Около 20 % от пациентите са сериозно заболели. Повечето от тях са възрастни, с първоначални болести - като диабет, високо кръвно или сърдечни болести.
За да се ограничи разпространяването на вируса, в цялата страна към този момент е неразрешена търговията с диви животни. Новогодишните празници евентуално ще бъдат удължени. От през днешния ден е неразрешено пътуването до и от Пекин на рейсове от други провинции.

Блокадата на Ухан остава непробиваема. В града влизат само колета с лекарства, здравна екипировка и защитни маски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР