Здравните власти в Дания съобщиха днес, че обмислят прекратяване на

...
Здравните власти в Дания съобщиха днес, че обмислят прекратяване на
Коментари Харесай

Дания не вижда причина за поставяне на повече COVID-19 ваксини

Здравните управляващи в Дания оповестиха през днешния ден, че обмислят преустановяване на активността на имунизационната стратегия на страната напролет и не виждат причина да се слагат подсилващи дози на децата или четвърти дози на хората, изложени на риск от тежко боледуване, съобщи Асошиейтед прес.

Датската здравна работа сподели в свое изказване, че третата вълна на инфекции в страната отминава " заради огромния имунитет на популацията ". " Високото равнище на имунизация в Дания, изключително с трета доза, значи, че можем да се оправяме с повишаващото се равнище на инфекциите без да имаме съществено болни хора ", продължава изказването.

Миналия месец датското държавно управление стартира да предлага имунизиране с четвърта доза ваксина на по-възрастните хора и други уязвими жители, заради влошилата се пандемична конюнктура на фона на бързото разпространение на разновидността Омикрон. Но заключението на здравната работа е, че имунизирането с три дози дава добра отбрана на жителите на старешки домове и хората на възраст над 85 години. Затова и организацията реши, че сега не е належащо те да се инжектират с четвърта доза ваксина.

През ноември, когато доминираше разновидността Делта и имаше опасения, че децата може да предадат инфекцията на по-възрастните, Дания включи във имунизационната си акция децата на възраст от 5 до 11 години.

Здравните управляващи оповестиха през днешния ден, че " в този момент стартират да възнамеряват преустановяване на активността на цялата имунизационна стратегия за всички целеви групи ". По публични данни над от 80 % от популацията е имунизирано с две дози, а 61,3 % са имунизирани с подсилваща доза.

" Разбира се, деликатно ще следим епидемията и ще сме подготвени да променим решението си, в случай че обратно на упованията, се развихри четвърта вълна или напролет се появят нови предизвикващи паника разновидности ", се споделя в изказването на здравната работа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР