Здравните мерки не са придружени от икономически. Тази криза, този

...
Здравните мерки не са придружени от икономически. Тази криза, този
Коментари Харесай

Икономист: Този локдаун ще бъде много по-сериозен от затварянето през март

 Здравните ограничения не са съпроводени от стопански. Тази рецесия, този локдаун ще бъде доста по-сериозен от затварянето през март. Това мнение изрази пред БНР икономистът Агоп Каспарян. По думите му запасите и запасите на бизнеса, които са били употребявани напролет, към този момент са стопени, по тази причина втората вълна ще е още по-опасна от първата.

Една от най-работещите стратегии беше тази за помощта от 3 до 10 хиляди лв., с бързо кандидатстване и елементарни документи, уточни Каспарян в предаването " Преди всички “.

По мярката 24 лв. дневно до 15 декември са кандидатствали 830 компании, утвърдени са били 701, а помощта е достигнала едвам до 2954 души, заяви Каспарян и акцентира, че тази мярка не е работеща. 200 хиляди самоосигурени лица са оставени на произвола на ориста сега, добави икономистът.

Икономическите ограничения доближават доста мъчно до бизнеса, по доста муден и бюрократичен метод, разяснява Агоп Каспарян. Относно новите разновидности за подкрепяне на дребния и междинен бизнес той съобщи, че тези 156 милиона се трансферират от март насам от перо в перо.

" Първо бяха от 3 до 10 хиляди лв.. След това потеглиха да влизат в програмата от 15 до 50 хиляди лв.. Постоянно се трансферират. Сега в действителност има заричане и на премиера, и на икономическия министър, че Национална агенция за приходите ще бъде операторът по тази стратегия и тя ще разпределя парите, което беше най-логичното. “

По последни данни на Евростат България още веднъж е страната с най-ниска покупателна дарба в Европейски Съюз, с 42 на 100 по-ниско ниво от междинното за съюза, посочи Каспарян.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР