Здравната криза предизвика социалната и икономическа криза. Още в началото

...
Здравната криза предизвика социалната и икономическа криза. Още в началото
Коментари Харесай

Президентът пак критикува мерките за справяне с кризата

Здравната рецесия провокира обществената и икономическа рецесия. Още при започване на пандемията настоявах ограниченията да дават отговор на три критерия-навременност, досегаемост и безвъзмездност. Това сподели президентът Румен Радев на откриването на кръгла маса на тематика „ Социални и стопански измерения на рецесията COVID-19. Европейски опит и България “, съобщи БГНЕС.

Според президента ограниченията са несъответстващи и на това се дължи задълбочаване на бедността. Радев акцентира, че най-важният запас за оправянето, с която и да е рецесия, е доверието в институциите, които я ръководят. „ А едно ръководство се употребява с доверие, когато не взема решения вследствие на публичен напън и пиар сметки “, акцентира той и се възмути, че помощта към жителите е единствено под формата на заеми, като по този метод е посочила, че не е тяхна опора.

Президентът уточни, че неналичието на съответни ограничения ни изправя пред доста по-дълбок проблем - задълбочаването на неравенствата. „ Ако не успеем да овладеем тази наклонност, рискуваме дълбоки публични разломи, деградация, растяща престъпност “, съобщи Румен Радев. Той посочи, че неслучайно полемиката е озаглавена „ Европейският опит и България “, тъй като е значимо да синхронизираме тези ограничения. Радев изясни, че ние сме отворена стопанска система и когато нашите ограничения закъсняват или са неработещи, това свива така и така ниската ни конкурентоспособност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР