Здравната каса ще поема разходите за PCR тестове за ученици,

...
Здравната каса ще поема разходите за PCR тестове за ученици,
Коментари Харесай

Д-р Кокалов: Здравната каса ще плаща PCR тестовете на учениците

Здравната каса ще поема разноските за PCR проби за възпитаници, а районните здравни инспекции ще вземат решение кой да бъде тестван, в случай че се откри случай на ковид в учебно заведение. Това сподели в Сутрешния блок на Българска национална телевизия Иван Кокалов, който е част от Надзорния съвет на Здравната каса.

" Установяването на тези позитивни проби, решението кой да се тества оттова нататък е в РЗИ. Децата в учебно заведение няма да заплащат, нито родителите. Тъй като, в случай че се откри подобен, то РЗИ ще разпореди кой да бъде тестван и тези проби ще ги заплати касата ", сподели доктор Кокалов. Според него би трябвало да се търсят благоприятни условия за понижаване на отдалеченото образование, както и да се обезпечат противоепидемични ограничения, т.е. децата в клас да бъдат по-малко или с маски, да се плануват обособени входове. В детските градини и в учебните заведения заплахата от болест с ковид е на първо място за преподавателите, уточни Кокалов.

Той увери, че всички, които лекуват пациенти с COVID-19, ще получат увеличена пътека от 1200 лв., а тези, които са на първа линия, ще получат 1000 лв. от горната страна. " НЗОК не може да понижава цени на медикаментите. Това зависи от търговеца. Пандемията сподели, че сме в рецесия. Недостигът на лекари и лаборанти е нещо, за което молим доста от дълго време ", сподели доктор Кокалов.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР