Здравната каса ще отпусне допълнителен брой направления за високоспециализирани изследвания,

...
Здравната каса ще отпусне допълнителен брой направления за високоспециализирани изследвания,
Коментари Харесай

Здравната каса отпуска допълнителни направления за изследвания

Здравната каса ще отпусне спомагателен брой посоки за високоспециализирани проучвания, на които персоналните лекари изпращат хронично заболели пациенти. Увеличението на броя посоки ще бъде до месец юни в това число, и би трябвало да бъде утвърдено на днешното съвещание на Надзорния съвет на касата.
 
В края на април персонални лекари алармираха за понижение на парите, които получават от Здравната каса за назначение на проучвания, изпращане при експерт и за високоспециализирани действия, като ехокардиография.
 
Бюджетът за тези действия при доктор Виктория Чобанова, която има процедура в Софийска област, е понижен със 70 % по отношение на първите три месеца на годината.

Касата да заплаща още проучвания, планува разпоредба

" В един миг се оказва, че аз би трябвало да следя хронично болните, които при мен сега не са по-малко, в сравнение с са били през първото тримесечие. Но аз нямам пари да им върша проучвания и действително това значи, че тези хора би трябвало да си платят проучванията, които на тях им се поставят като здравноосигурени, тъй като те са здравноосигурени, и които по принцип са планувани в бюджета на НЗОК. ", изясни той пред БНР.
 
 istock istock
От обяснението на Здравната каса тогава не стана ясно от кое място идва понижението на парите за проучвания и съвещания – съгласно предоставената информация средствата за настоящите три месеца не са изменени като заложен разход спрямо първите три месеца. На съвещанието на Надзорния съвет през днешния ден ще бъде прегледано нарастване на броя посоки единствено за високоспециализирани действия.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР