Здравната каса ще отпусне 110 000 лева, необходими за операция

...
Здравната каса ще отпусне 110 000 лева, необходими за операция
Коментари Харесай

Здравната каса отпуска 110 000 лева за спасяването крака на блъсната от пияна

Здравната каса ще отпусне 110 000 лв., нужни за интервенция на Здравка Георгиева от Добрич в профилирана травматологична болница в Истанбул, оповестяват уредниците на DMS акцията в помощ на дамата.

Събраните над 10 000 лв. от SMS акцията ще бъдат пренасочени към друга идея, а средствата по дарителската сметка на Здравка - към 30 000 лв., ще бъдат употребявани за закупуване на медикаменти и консумативи за следоперативния ѝ интервал.

Лечението в Турция ще се извърши на два стадия. Първо ще бъдат отстранени всички импланти, инфектирани кости и тъкани и на мястото на хроничното инфекциозно огнище ще бъде вградена особено направена антибиотична верига.

На втория стадий тази верига ще бъде отстранена, огромният и дребният пищял ще бъдат прерязани и ще бъде подложен външен фиксатор.

В началото на 2018 година Здравка Георгиева е блъсната от шофьорка в нетрезво положение. Ударът откъсва крайници ѝ. Екип на болница " Света Анна " във Варна съумява да го върне на мястото му. Същата година дамата претърпява още 4 интервенции за присаждане на кост, тъкан и кожа. Една от раните обаче остава отворена и се утежнява, макар две спомагателни интервенции за присаждане на тъкани.

През ноември 2019 екипът в " Света Анна " предлага лекуване със стволови кафези, което също се оказва несполучливо. Затова фамилията на Здравка се свързва с клиника в Турция. Оттам дават отговор, че могат да оказват помощ, само че лекуването ще коства към 100 000 лв..

В набирането на непостижимата за Здравка и фамилията ѝ сума се включват десетки. Създава се и DMS акцията, чийто " благополучен край " бе разгласен през днешния ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР