Здравната каса и Министерството на финансите осигуриха безплатна терапия на

...
Здравната каса и Министерството на финансите осигуриха безплатна терапия на
Коментари Харесай

Денков: От 1 април 56 лекарства за сърдечни заболявания стават безплатни

Здравната каса и Министерството на финансите осигуриха безвъзмездна терапия на сърдечните болести. Това съобщи министър председателят в оставка Николай Денков при започване на днешното държавно съвещание. 

„ От 1 април 56 медикаменти за хипертония, аритмия и други сходни болести ще се поемат напълно от касата и ще бъдат безвъзмездни за пациентите. Включени са всички лекарствени форми, които се намират в аптечната мрежа “, заяви още министър-председателят в оставка. 

„ Днес желая да поздравя всички вас, изключително Министерството на финансите, за една сполучлива борба в името на българските жители. Знаете, че сърдечно-съдовите болести са съществена причина за високата смъртност в нашата страна, 600 хиляди души одобряват лекарства за високо кръвно и болно сърце. Досега те доплащаха една от най-високите цени в Европа – 75% от цената на медикаментите си. За 25 години битие на здравната каса нито едно държавно управление не откри запаси и воля да обезпечи гратис лекуване на тези пациенти, макар че всички знаеха, че по-възрастните хора не си пиеха постоянно хапчетата, тъй като не можеха да си го разрешат “, уточни още Денков. 

По думите му предходната година държавното управление е дало обещание „ да промени “ тази неправда и в този момент е изпълнило обещанието си. 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР