Здравков: Целите пред Лудогорец са ясни – добър футбол, шампионска

...
Здравков: Целите пред Лудогорец са ясни – добър футбол, шампионска
Коментари Харесай

Здравков: Целите пред Лудогорец са ясни – добър футбол, шампионска титла и Купа на страната

Здравков: Целите пред Лудогорец са ясни – добър футбол, шампионска купа и Купа на страната
Първите шест месеца няма да са по-различни. Целите са ясни – преди всичко да играем добър футбол, да спечелим шампионата и това, което убягва на Лудогорец напоследък – Купата на страната. Това съобщи старши треньорът на Лудогорец Антони Здравков на прескоференция в хотел,,Новотел “ преди началото на зимната подготовка на отбора, съобщи репортед на БГНЕС.

Наставникът разяснява контузените играчи в състава и идната зимна подготовка в Анталия, където тимът ще изиграе шест контролни срещи.,, Единственият, който няма да стартира подготовка с Лудогорец, е Владо Стоянов, на който му следва последна интервенция. Драгош и Анисе се включват на 100% в групата за тренировки. Аз не считам, че Цървена звезда е най-сериозник противник, другите тимове също са с капацитет и са първенци на страните си. Съвсем обикновено е да търсим сходни срещи, макар неналичието на интернационално присъединяване. Знаете, че ни предстоят срещите от шестицата, където няма слаби тимове “, показа Здравков. Той добави, че след завръщането на Лудогорец от лагера в Турция, всяка седмица ще има треньор от школата, който ще има опцията да работи в първия отбор като асистент треньор.

Изпълнителният шеф на,,милионерите “ Ангел Петричев пък разяснява структурните промени в клуба и някои от новите придобивки в тима.,,Ние още предходната година имахме опцията да кажем, че подхващаме структурни промени в клуба, които на този стадий са наложителни. Лудогорец минава в нов стадий на развиване – на база на опита и на грешките, с цел да поправяме някои от своите дейности. От края на предходната година, откакто Георги Караманджуков пое селекционния съвет, привлякохме експерти, които със своите качества и професионален опит ще оказват помощ на Лудогорец да се усъвършенства. Стремежът ни постоянно е да надграждаме. Официално може да обявим, че Здравко Здравков е новият треньор на вратарите в Лудогорец, имаме и нов остарял доктор в лицето на Вальо Великов “, показа той.

Спортният шеф Георги Караманджуков приказва за селекцията в състава на първенците.,,В момента имаме позволение с нас да стартира подготовка Попа, като след 1 февруари той ще бъде преотстъпен чартърен до лятото, като клубът има алтернатива през май, в случай че желае той да стане наш играч, да се възползваме от нея. Имаме подписани предварителни контракти с Пламен Илиев и Серкан Юсеин. Единствено Брандао е преотстъпен до края на сезона чартърен, а Цветомир Панов към този момент не е част от първия тим. Искаме да върнем идентичността на Лудогорец. Селекция непременно няма да се прави, единствено в случай че се намерят футболисти, които биха повишили равнището на клуба. Аз не желая да върша селекция, желая да направя тим, който да господства както преди две-три години “. Той разяснява и в резюме спекулациите, свързващи Тодор Неделев с клуба.,,Към Неделев не е имало интерес и не разговаряно по отношение на негов трансфер в Лудогорец “, съобщи Караманджуков.

Капитанът на,,зелените “ Светослав Дяков показа своите упования за сегашния сезон и не скри самочувствието си преди началото на зимната подготовка на отбора,,Нормално е да имам самочувствие, ние сме любимци за купата, водим с шест точки и съм сигурен, че ще сме първенци, като мощно се надявам да спечелим и Купата, защото не сме триумфирали с нея от няколко години “. Българският национал изрече мнение и по отношение на привличането на български футболисти в тима.,,Лично аз съм доста благополучен, че се притеглят, аз съм за тяхното привличане, тъй като има положителни млади български футболисти с доста качества, като Пламен и Серкан са едни от тях, не се колебая, че те ще се оправят “, приключи той.

Лудогорец отпътува за Турция на 9 януари, а първата контрола на отбора е против румънския Ботошани на 15 януари. До края на месеца предстоят инспекции против унгарския Хонвед (18 януари), ЧФР Клуж (22 януари) и полския Легия Гданск (25 януари). През февруари тимът ще изиграе още два другарски мача - против съветския Ахмат Грозни на 1 февруари и сръбския Цървена звезда на 2 февруари. Ден по-късно съставът се завръща в България. Първият дуел на първенците от втория полусезон е посещение на опашкаря Верея в Стара Загора. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР