Здравко Димитров получи ценен коледен подарък от литовската баскетболна легенда

...
Здравко Димитров получи ценен коледен подарък от литовската баскетболна легенда
Коментари Харесай

Здравко Димитров получи ценен подарък от литовска баскетболн...

Здравко Димитров получи скъп коледен подарък от литовската баскетболна легенда Валдас Хомичюс. Той се снабди с екип на олимпийския първенец от игрите в Сеул през 1988, подписан персонално от известния гард.

„ Въпреки че той е малко по-възрастен, играл съм против него на един другарски шампионат в Талин и още вардя положителни мемоари от престоя си там. Тогава имахме мощен народен тим и играехме равностойно против най-големите в Европа – тогавашния Съюз на съветските социалистически републики и Югославия. А гръбнакът на руския отбор бяха точно литовските състезатели - Шарунас Марчульонис, Арвидас Сабонис и Игор Меглимиекс, които по-късно дружно с Валери Тихоненко станаха олимпийски първенци. Пазя положителни мемоари от мачовете си против тези страхотни баскетболисти, а на шампионата в Талин се срещнах и с друга шампионка – гимнастичката Дангуоля Барбараскайте “, споделя Димитров.

Той сърдечно благодари за подаръка, донесен му от Литва от приятеля на Хомичюс - Лаурентис Розгис, който за малко бе съпрезидент на „ Локомотив “ Пловдив дружно с Христо Крушарски.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР