Здравко Димитров е кандидатът на ГЕРБ за кмет на ПловдивОбластният

...
Здравко Димитров е кандидатът на ГЕРБ за кмет на ПловдивОбластният
Коментари Харесай

Четете в „Марица“: Общината губи 6400 лева на ден

Здравко Димитров е претендентът на ГЕРБ за кмет на Пловдив

Областният шеф Здравко Димитров е претендентът на ГЕРБ за кмет на Пловдив. Новината потвърдиха от Изпълнителната комисия на партията, която имаше изнесено съвещание във Варна през вчерашния ден. Димитров и настоящият градоначалник Иван Тотев са били поканени на сбирката завчера. Веднага след съвещанието бе оповестена номинацията на Димитров.

Общината губи 6400 лв. дневно под носа на кмета

Кметът на Пловдив Иван Тотев е подготвен да похарчи по 17 000 лв. за място в новите общински паркинги, които би трябвало да се изградят със заем от Фонда на фондовете. Като предприемач обаче градоначалникът е надалеч по-пестелив. Преди време семейството му подвигна първокласна бизнес постройка до хотел " Империал ", без да обезпечи нужните места за паркиране. В резултат десетки чиновници на компаниите, наели офиси от фамилия Тотеви, паркират в нарушаване на тротоара на ул. " Лев Толстой ".

7 игри учат хлапетата да разпознават подправена вест

В нервността, че с влизането в действие на Стратегията за детето хлапетата още на 4 година една ли не ще се учат да мастурбират, специалисти съзряха проблем с цифровата просветеност, сериозното мислене и боравенето с информация. И пробват да противодействат с така наречената „ медийна просветеност ” - едно от новите умения, на които се пробва да учи и просветителната система.

Гонкаджия шпори със 170 км/ч по Асеновградско шосе

Пловдивската полиция разгласи война на незаконните гонкаджии и джигитите, които смущават съня на жителите и нарушават разпоредбите за придвижване. Акцията през последните пет дни е в границите на дейните ограничения за обезпечаване на сигурността на придвижването в Пловдив и района.

Къщата на вдовицата противозаконна, само че я стягат

Всеки ден деца и майки с колички минават по калдъръма край една от най-старите здания на ул. „ Митрополит Панарет ”, която всички назовават „ Къщата на вдовицата ”. Знае се, че още с построяването си преди 140 години тя е била противозаконна, като и до през днешния ден изяжда целия тротоар. За нея написа в „ Пловдивска хроника ” на Никола Алваджиев.

Гълъби и молебствия в Богородичния храм

Стотици вярващи се събраха през вчерашния ден в катедралния храм „ Успение Богородично “ в Стария град за честването на храмовия празник. От ранна заран пред черквата се изви опашка. Свещениците ръсеха със светена вода и благославяха поклонниците, болшинството от които бяха дами. Мария е най-масовото женско име в Европейската столица на културата и по тази причина празникът е на особена респект в Пловдив.

Деца плетат калоферска дантела

Калоферската дантела е във напредък, десетки млади дами, девойки и даже деца от града под Балкана към този момент умеят да създават финото плетиво, то е и търсена туристическа атракция. Това сподели 20-ото юбилейно издание на празника „ Бялата магия “, отдаден на калоферската дантела, който се празнува на 15 август, Голяма Богородица. Градът грее, нагизден в ръчно направени дантели, те украсяват прозорците на Творческия център и стените на Даскал Ботевото учебно заведение.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР