Здравият разум би казал, че отговорът е или Марс, или

...
Здравият разум би казал, че отговорът е или Марс, или
Коментари Харесай

Коя е най-близката планета до Земята?

Здравият разсъдък би споделил, че отговорът е или Марс, или Венера, нашите съседи. От двете, Венера се доближава по-близо до Земята спрямо всяка друга планета и нейната орбита е най-близка до нашата. Но както се показва в публикация във Physics Today, повече от половината време Венера не е най-близката планета; Меркурий е.

Всъщност учените зад публикацията проучват числата и откриват, че приблизително Меркурий е най-близката планета освен до Земята, само че и до всяка друга планета в Слънчевата система.

Учените създадоха симулация на нашата слънчева система, включваща всички планети, движещи се в орбитите си. Те оставят планетите да обикалят към Слънцето в продължение на хиляди симулирани години, като от самото начало пресмятат дистанцията сред които и да е две от тях. След това учените осредняват тези стойности дружно, с цел да намерят кои планети са най-близо една до друга във времето.

Изненадващо те откриват, че Меркурий е най-близката планета до всичките седем други планети. Това може да наподобява невероятно, само че има смисъл, в случай че осъзнаете, че всяка планета прекарва към половината си време от противоположната страна на Слънцето. В случая със Земята, до момента в който Венера се доближава доста до Земята, тя също прекарва доста време доста, доста надалеч от нас.

Това е доста друг метод за пресмятане на „ най-близката планета “, спрямо метода на пресмятане, който множеството хора използват; нормално дистанцията от една планета до друга се приема като разстояние сред орбитите на двете планети.

Но този резултат демонстрира, че когато става въпрос за това коя е най-близката планета до Земята, има повече от един метод да определим най-близкия ни комшия.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР