Здравейте, софиянци! Казвам се Румен Стоилов и съм кандидат за

...
Здравейте, софиянци! Казвам се Румен Стоилов и съм кандидат за
Коментари Харесай

Приоритетите на доц. Румен Стоилов за София: Целенасочени инвестиции за развитие на масовия спорт в столицата

Здравейте, софиянци! Казвам се Румен Стоилов и съм претендент за общински консултант в София от коалиция ГЕРБ-СДС. Животът ми е отдаден на спорта. Чрез него се построих като персона.

Спортът ми даде късмет да развъртвам гениите си, да се опазя от пороците в живота и да бъда потребен за хората, които обичам. Затова желая и сегашните деца, както и техните деца в бъдеще, да имат опцията да порастват със спорта. За задачата би трябвало да им създадем изискванията, които модерното общество изисква.

Приоритетите ми във връзка с спорта в Столична община са следните:

-Целенасочени вложения за развиване на всеобщия спорт в столицата.

-Изграждане на уреди за наличен всеобщ спорт във всички квартали на София, като да вземем за пример: площадки с уреди за махленски фитнес, баскетболни стадиони, волейболни стадиони, футболни стадиони, тенис кортове, велосипедни трасета, уреди за скейтборд и кънки, уреди за водни спортове, ледени пързалки и така нататък

-Подобряване на достъпа до планините към София – Витоша, Плана, Люлин и Стара планина, и възобновяване на пътеките за разходки, бягане и велосипедни спортове там.

-Инвестиции и институционална поддръжка за възстановяване на изискванията за ски спортове на Витоша.

-Подпомагане на построяването на съвременни физкултурни салони във всички учебни заведения на територията на Столична община, които към момента не разполагат с такива.

-Подпомагане на модернизирането на всички морално остарели физкултурни салони в учебните заведения на територията на Столична община.

-Отваряне на спортните уреди на столичните учебни заведения за потреблението им от жителите в извънучебно време.

-Изграждане на нов Национален футболен стадион, в партньорство с страната и бизнеса.

-Изграждане на нова мултифункционална спортна зала със междинен потенциал – сред 3500 и 5000 седящи места, в партньорство с страната и бизнеса.

-Обновяване на занемарените спортни бази на територията на София, като плувния комплекс „ Червено знаме “, стадион „ Септември “, къпалнята „ Мария Луиза “, Колодрума в Борисовата градина, ски-съоръженията на Витоша, стадион „ Раковски “, комплекс за бойни спортове „ Дескрим “, стадион „ Академик “ и други, в партньорство с страната и бизнеса.

-Институционална поддръжка към столичните професионални футболни клубове за модернизиране на стадионите им.

-Институционална поддръжка за създаване на писта за автомобилни спортове в покрайнините на София.

-Институционална поддръжка към всички спортни федерации за образуване на интернационалните надпревари и конгреси в София.

-Създаване на стратегия за подкрепяне на деца, за достъп до тренировки и квалифицирани треньори и експерти във всички всеобщи спортове.

РАБОТИМ ЗА СОФИЯ с бюлетина 76 и преференция 129.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР