Здравейте, приятели! Аз съм Ayhan Infire 1- Как се появиха

...
Здравейте, приятели! Аз съм Ayhan Infire 1- Как се появиха
Коментари Харесай

Айхан от Варна: Първото значимо нападение на групата Anonymous

Здравейте, другари! Аз съм Ayhan Infire

1- Как се появиха Anonymous?

През 2003 година е основан британски уеб страница с адрес 4chan.org.

и потребителите започнаха да беседват по разнообразни тематики в този конгрес, той е основан на фотоси. На уеб страницата потребителите се записват с персоналната си информация.

Под всяка една фотография безусловно стартират да валят мнения, разисквания и мръсни смешки.

Потребителите без регистрация в чата автоматизирано получиха псевдонима „ Anonymous “, което значи неизвестен.

Всички тези консуматори с псевдонима Anonymous са имали една обща линия с цел да бъдат анонимни, което ги е карало да се усещат близо един до различен, те са се обединявали в платформата против други консуматори, които са се записали със своите персонални данни и са организирали смешки против тях.

Anonymous към този момент беше основан.

 2. Първото значимо нахлуване на групата.

Тези анонимни консуматори, които в никакъв случай не се бяха срещали лице в лице, идентифицираха първата си цел, а точно задачата беше Хал Търнър ", радиоводещ на времето.

Хал беше неонацист, който постоянно споделяше, че евреите не би трябвало да имат правата, които имат американците, като правеше расистка изразителност в радиопредаванията си.

Аномните подходиха доста просто към обстановката и започнаха да поръчват от името на Хал най-различни артикули до дома му. Първоначално започнаха от изпращането на елементарни неща като пица, само че по-късно започнаха да изпращат сложни за заплащане артикули, като скъпи индустриални артикули. И недоволни от всичко това, анонимните започнаха да изпращат мъже и дами ескорти.
Хал се умори от тези безкрайни офанзиви и откакто в последна сметка му се наложи да заплати някой от тези безкрайни поръчки и анулира своето изказване в радиопредаваето. След този случай, повече хактивисти се причислиха към към Anonymous и те набъбнаха доста.

3. Първата огромна война на групата

Още през 1952 година американският публицист Рон Хъбард е защитавал своята доктрина, че човешкото тяло е дълбока тюрма, направено от извънземните, също по този начин твърдял, че има нов език, за който никой не знае.
В доста точки на света има сходни църкви, наречени са Църкви на сциентологията, целият свят научи за тях след офанзивата към тях от анономните.

Високопоставени хора като Том Круз и Джон Траволта са също част от сциентологията, дори в дребните американски градове има сходни църкви, които по думите на Anonymous са унищожавали животите на почтените хора. Вместо предизвестие,Anonymous потеглят на офанзива.

Всичко стартира през 2008 година на едно изявление на Том Круз, в което той е хвалел сциентологията, след което видеото е станало вирусно в интернет пространството, някой дори са си правили смешни клипове от тази сцена на Том Круз.

Хората с дълги ръце от църквите незабавно са почнали всеобща интервенция за премахване на клипове от интернет пространството, а хората които са се опитвали да ги качат наново ги е последвало доста съществени санкции.

След това Anonymous нападат и деактивират всички уеб страници на сциентологията а техният претекст е, че те са ограничавали свободата в интернет пространството.

Но те не са се задоволили с това и са държали всички телефонни линии заети дни наред, също по този начин са попречили на институцията да получава позвънявания.

А когато чиновници са успявали да вдигнат телефона са започвали страшни закани от страна на Anonymous към клиентите.

Ситуацията още е ескалирала когато Anonymous се включват с видео известие, в което се обръщат към всички хора и ги приканват да излязат на митинг пред църквите.

И това беше първият световен митинг в историята проведен напълно от интернет.

Във видеото, Anonymous също споделят, че протестиращите с цел да избегнат възможни проблеми за в бъдеще, би трябвало да си прикрият лицата

И в действителност на този митинг е избрана маската, трансформирала се в знак на Anonymous, която е позната на всички.

На 10 Февруари 2008 година хиляди хора в мегаполиси като Сидни и Лондон стартират да се изсипват по улиците.. Също по този начин от време на време в 93 града стартират да излизат хора на митинг, като митингите не престават от началото на 2008 до края на 2009 година.

В страни като Канада, Ирландия и Израел, в които има сходни църкви, също са бушували митингите.
И тези събития демонстрираха същинското лице и претекстовете на Сциентологията.

4. Значението на маската

Избраната маска на Гай Фокс в действителност принадлежи на действителен човек. Гай Фокс е англичанин, който е желал да убие Крал Джеймс 1 и да трансформира Обединеното Кралство в католическа монархия. След несполучлив опит да осъществят по този начин наречения Барутен скрит план.
Един ден е пристигнало анонимно писмо до държавното управление, в което е написано, че той е главният обвинен в това, и разкриват неговото същинско лице, след което го обесват.

5. Войната на Anonymous с фирмите. 

В една компания със седалище във Швеция бяха оповестени едни от огромните секрети на Съединени американски щати.
По искане на американското държавно управление, фирмите Paypal, Mastercard и Visa отстраниха поддръжката си от уеб страницата WikiLeaks, целета беше да спрат паричния поток, който поддържаше компанията WikiLeaks жива.

Но по-късно се включиха Anonymous, като за един ден хакнаха уеб страницата на PayPall, Visa и MasterCard.

Клиентите които по това време са правили покупки със своите дебитни и кредитни карти са чували една и съща фраза от касиерите, а тя е била точно:,,Извинете, имаме проблем с устройствата “

Въпреки че Pay Pal и MasterCard не разкриват вредите, PayPall споделя че при тях вредите са на стойност 5 милиона и 500 хиляди щатски $.

През същата година Anonymous хакват сметките на стотици хиляди консуматори на Playstation, като нападат SONY и вършат невъзможна играта с джойстик, също по този начин те са и повода Playstation да остане месец затворен.

Щетите за SONY са възлезли на 3 милиарда и 200 милиона щатски $.

6. Войната на Anonymous с страните

Сред страните на които бяха оповестили война са Турция, Тунис, Иран, Сингапур, Китай, Америка, Израел, Сирия, Русия, Япония, Индия, Нигерия, Уганда, Северна Корея и още доста страни.

7 Април 2013г. имаше хакерска офанзива от страна на Anonymous към Палестина, те стопират интернета на цялата страна, и заради това здравните, обществените и охранителните служби биват хакнати от Anonymous и ги сложиха в комплицирана обстановка със вреди от 3 милиарда щатски $.

През 2012 година те наблюдават интернет потребителите на Тунис, какво вършат и какво споделят, стопират интернета на Тунис и по-късно крадат няколко сървъра от Обединеното Кралство, и основават чиста и непроследима интернет мрежа за хората в Тунис.

Te в това време не пропуснаха да срутен някой от най-важните държавни уеб уеб сайтове и да ги създадат недостъпни за потребителите. 

Anonymous срутват най-важните държавни уеб сайтове, крадат имейлите на политици и високопоставени хора, съумяват да откраднат значими известия сред политиците, държавни секрети, значими досиета и ги пускат в интернет пространството, където всеки е можел да ги види.

Също съумяха да повлияят на хората в страни като Египет и Тунис, създавайки всеобщ национален протест.

7. Обичаните хакери от Anonymous

През 2011 година се основава уеб уебсайт на име Lolita City, в който уебсайт, мъже са заснемали и качвали детско порно. Anonymous нападат и хакват всичките 40 уеб страницата, също по този начин съумяват да се доберат до персоналните данни на 1500 индивида, които основават и гледат клипове в тези платформи, споделят ги обществено с цел да ги изложат, след което ги предават на полицията

През 2017 година, в Deep Web известна като тъмната страна на интернет, те откриват 10 613 профила, които основават и разгласяват детско порно, при което те хакват всичките им профили и изпращат едно общо известие към всички.

Наистина сме разочаровани и нямаме приемливост към детската порнография. Докато търсихме в търсачките, това което открихме, са уеб страници с повече от 50% наличие на детска порнография!
Копирахме всички ваши файлове, персонални данни и цялата ви база данни. С изключение на детското порно, ние продаваме всички ваши данни на нашите уеб страници за 0.1 биткойн в DeepWeb. Ние сме anonymous. Ние не прощаваме. Ние не забравяме

8. Как се причислява към Anonymous?

Значи, искаш да се присъединиш към Anonymous

Ти не можеш да се присъединиш към Anonymous

Anonymous не е организация, клуб, партия или придвижване.

Няма условие за вход, манифест или такса за участие.

Ние сме хора, като всички останали, пътуващи някъде с трен и имащи една и съща цел, която може да се реализира за по-кратко.

Колко индивида са в международен мащаб и къде се намират, това е невероятно за схващане, тъй като те нямат особено място, където се събират всички, нямат шеф или някаква йерархична конструкция.

Ние сме хора от всяка точка на обществото

Ние сме студенти, чиновници, безработни, млади и възрастни хора
 

Ние сме неутрални, елементарни или деятели, които носят красиви облекла или скъсани кройки.

Ние сме ваши съседи, чиновници, фризьори и интернет снабдители..

Ние сме индивидът с чантата на улицата и момичето, което се пробвате да заговорите в бара.

ANON, т.е. в случай че желаете да стане член на Anonymous, не попълвате избран конгрес, или не търсите съответен човек в тъмната уеб сайтове на интернет.

Според известните аршин са:

- Защитаване свободата за критикуване и без ограничавания.

- Споделяне на своята лоялност.

- Да сте невидими когато сте ONLINE

- Участване на IRC диалозите на anonymous

9. Войната на Anonymous против Турция.

Както множеството сте чули, Турция стартира да купува нефт от ИДИЛ(Ислямска държава)

и лекувайки терористи в своите лечебни заведения, оказва помощ на Ислямската страна.

Лидера на Турция повече няма да оказва помощ на ИДИЛ.

Уважаемо държавно управление на Турция

Ако не спрете да оказва помощ на ИДИЛ…
Ще се опитаме да свалим интернета ви, root и DNS, банковите ви сметки и държавните уеб сайтове.

След това ще нападаме летищата ви, собствеността на вашата войска и връзките ви с частните компании.

Ние ще унищожим сериозните ви банкови инфраструктури

Ние сме Anonymous
Ние сме войска
Ние не прощаваме
Чакайте ни

В отговор на това Турската хакерска общественост AY YILDIZ TIM е твърдяла, че е хакнала уеб страницата на Anonymous

След като влезете в хакнатият уебсайт, там е бил подложен турският байрак и надпис, който е гласял: Вие сте хакнат от кибер армията Ayyildiz.

В този свят интернет се ръководи и управлява единствено и само от Ayyildiz TIM. През 2010 година, когато ви хакнахме уеб страницата ни се извинихте и молихте с цел да не ви атакуваме. Няма да оставим Турция във вашите ръце, в този момент отидете и си играйте в пясъчника като децата. Ay Yildiz Tim.

НО, някой хора настояват, че хакнатият уебсайт не е бил на Anonymous, а особено основан от Ayyildiz Tim за реклама.

През 2015 година Anonymous смъкват уеб страниците на известните банки като Garanti, Akbank, Turkiye is Bankasi, и бяха хакнали приложенията за интернет банкиране, които не работеха известно време.

Но, като цяло опитите за офанзива на Anonymous към Турция бяха несполучливи, дори по-късно 32-ma члена бяха задържани.

10. Лично мнение

През последните години Anonymous се е вмешвал в държавните секрети, и е създавал не малко проблеми на държавните, макар, че доста от почитателите са имали различия със самите тях. В днешно време чисто механически и да наподобява, че те съществуват, от 2013 година насам те не са осъществявали крупна кибер офанзива. Основната причина за това е арестуването на основният мозък на Anonymous, който най-често е създавал кибер офанзиви.

И това беше клипът ми за Anonymous!
Не забравяйте да се абонирате за канала ми с камбанка, с цел да можете първи да получавате вести за новите ми видеоклипове. Чао, другари и до скоро! 
https://youtu.be/k4UijVV-HAo --> --> --> -->
КоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди Напиши коментарИме:Коментар:
Последни вести


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР