Здравейте! Напоследък е доста актуална темата, свързана с отлива на

...
Здравейте! Напоследък е доста актуална темата, свързана с отлива на
Коментари Харесай

Пловдивчанка, работеща на морето: Гаврата е пълна, ще ви кажа защо туристите бягат!


" Здравейте! Напоследък е много настояща тематиката, обвързвана с отлива на туристи. Дори не зная от кое място да стартира. От значително години съм в тази сфера и би трябвало да ви кажа, че нещата като че ли се въртят в обаян кръг.

Родните " предприемачи " (неслучайно ги поставям в кавички) сами са си отговорни за това състояние. Плащат на личния състав си толкоз мизерни пари, че даже не ми се разяснява. 600-800 лв.. При състояние, че работата е сезонна, което допуска по-високо от междинното заплащане, тъй като почти работиш 3 месеца.

Това от своя страна води до голямо текучество - хората напущат даже по средата на сезона, тъй като към този момент им е писнало да бъдат мачкани и експлоатирани. Новите, които ги заместват, надлежно нямат нужната подготовка, качеството пада и туристите стартират да недоволстват. Стигна се до такава степен да внасяме служащи от Украйна и Молдова, които даже не приказват български.

В заведенията картинката също не е изключително розова - много скъпи цени, а обслужването е под всякаква рецензия - нацупени сервитьорки, които все едно желаят да те изгонят от ресторанта, а не да завоюват пари.

Контрастът с Гърция е безконечен - там надали не ще ти стане неловко, че те гледат като писано яйце. А тук - никакво отношение и много подозрително качество. А най-после сметката - огромна. Затова не би трябвало да се учудваме на все по-честите вести за опашки на " Маказа " и на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата "...

2017-та и 2018-та бяха извънредно мощни поради проблемите на Турция, Египет и други обичайно мощни морски дестинации. Това бе и шансът ни да заемем положителни позиции на пазара. Но не би.

Родният бизнес трансформира морето ни в евтина дестинация за съмнителни непознати туристи, които се наливат с на ниска цена алкохол, от време на време малтретират личния състав на хотела, в който са отседнали и по този метод разнасят неприятна популярност на курортите ни. Ден година храни - това евентуално е водещият принцип по нашето море през лятото.

Той обаче просто е изопачен. Така няма по какъв начин да стане, благи български олигарси, които желаете с най-малко вложения да имате оптимални облаги. Или би трябвало да измененията манталитета си и да се научите да оферирате добра услуга, или през лятото на скъпите сенки и шезлонги ще се излягате само вие и вашите фамилии.... "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР