Здравеопазването в България е в критично положение и БСП заяви

...
Здравеопазването в България е в критично положение и БСП заяви
Коментари Харесай

Здравеопазването в България е в критично положение, твърди червеният депутат Георги Гьоков

„ Здравеопазването в България е в сериозно състояние и Българска социалистическа партия съобщи това още при приемането на Бюджета на НЗОК ”. Това сподели националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” Георги Гьоков пред БНР.

Той добави, че дейностите на шефа на касата - проф.Плочев потвърждават, че опазването на здравето е недофинансирано, а задлъжнялостта на касата е огромна.

„ Сумата, която касата дължи е 271 200 475 лева ”, добави още националният представител.

Той съобщи още, че " проф. Плочев е бил заплашван от почитан политик. В общественото пространство излезе, че посредством медиатор, здравния министър го е заплашвал, с цел да подаде оставка. Това демонстрира стила на ръководство на страната сега ”.

„ Преди няколко години един министър на финансите, определян като добър управител от премиера, отмъкна вероломно от касата 1.5 милиарда лева Управляващите още веднъж приказват за мениджмънт в касата и слагат финансите на напред във времето, за сметка на здравноосигурения пациент ”, означи националният представител.

Гьоков съобщи, че откакто човек си заплаща осигуровките, има право на лекуване, в това число и в чужбина. Той добави, че процесите, които текат сега са опит за преодоляване на НЗОК. „ 4.5 милиарда лева не са малко пари и за ръководещите е значимо кой ги управлява ”, сподели още той.

Георги Гьоков бе безапелационен, че шефът на НЗОК, би трябвало да е самостоятелен от политиците и да организира политика, само, в полза на пациентите. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР