Здрава и спорна нова година! Коледа радостна за всеки да

...
Здрава и спорна нова година! Коледа радостна за всеки да
Коментари Харесай

Гимназисти от Пловдив даряват над 2700 лева за благотворителност


„ Здрава и противоречива нова година! Коледа радостна за всеки да има ”, бе надписът на коледния благотворителен базар в ПГ по битова техника в Пловдив в последния образователен ден за тази година. Бъдещите компютърни, асансьорни и електро експерти сътвориха чудеса от усети и демонстрираха, че могат да се оправят добре и като кулинари. Различни типове баници, мъфини и кексове, сладкиши и пити бяха единствено доста дребна част от приготвените от гимназистите чудеса за коледния им благотворителен базар.

„ Благотворителността, съпричастността, желанието да дариш вяра, да окажеш помощ са висши човешки полезности. Нашите възпитаници потвърдиха, че ги носят в сърцата си. Доброто поражда положително ”, съобщи шефът на ПГ по битова техника госпожа Гергана Георгиева. „ Направих мъфини, които са с лимонова захар, и ухаят отлично. За да могат да бухнат хубаво и да се опекат добре, формичките се запълват до края, без да преливат ”, описа деветокласникът Ангел. Неговата съученичка Никол от 10А бе измайсторила от гирлянд кокетна елха, коледни венци и празнични гривни.

Коледният базар на гимназистите бе част от тяхната дългогодишна акция „ Направи положително ”, а събраната от тях сума надвишава 2 700 лв.. Средствата ще бъдат дарени на „ Българската Коледа ”, „ Капачки за бъдеще ”, както и за идеите на заболели деца. В унисон със светлите празници възпитаници и учители от ПГБТ ще раздадат храна и на нуждаещи хора в църквата „ Св. Петка ”.

А като част от акцията по случай 60-годишнината на ПГБТ учениците сътвориха роман, картичка, виц, есе и акростих на тематика: „ Честит рожден ден, ПГБТ ”. Бе извършен и фотоконкурс „ НЕ/познатите калдъръмени улички на Пловдив ”. Инициативите бяха заключителната част на акцията „ Направи положително ”. На юбилея на гимназията бе отдадена и празничната викторина, в която тимове от всяка компетентност отговаряха на въпроси по изучаваните от тях специалности.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР