Заявления за провеждане на шествие, протест и концерт с призиви

...
Заявления за провеждане на шествие, протест и концерт с призиви
Коментари Харесай

Три "семейни събития" ще съпътстват "София прайд" в събота

Заявления за осъществяване на шествие, митинг и концерт с апели за запазване или възражане на фамилните полезности в в центъра на града в съботния ден са подадени в Столичната община. Първото събитие би трябвало да стартира в 14 часа, а третото би трябвало да завърши в 20 часа. Така, в случай че общината позволи провеждането им, събитията ще съвпаднат с обичайния церемониал в поддръжка на ЛГБТИ общността в България - " София прайд ".

От 14 до 16:30 е декларирано шествието " Поход за фамилията ", което ще стартира от площад " Независимост ", ще продължи бул. " Цар Освободител ", ще премине около постройката на Министерски съвет, а от там по бул. " Княгиня Мария Луиза " и по бул. " Витоша " до Националния замък на културата.

Само 30 минути по-късно - от 17 часа, пред билетния център на НДК ще стартира концерт с надпис " За Възраждане на фамилните полезности ". Той е проведен от партия " Възраждане " и е планувано да завърши в 20 часа.

Междувременно от 17 часа в Княжевската градина ще се състои митинг " Да спасим децата на България и българското семейство ".

На същото място от 16 часа е планувано началото на " София прайд ", като тази година мотото е " Различни хора, равни права! ". Пред предишното лято събитието също беше придружено от кротичък митинг на националистическа организация. Тогава и двете събития се организираха в Княжевската градина, разделяни от полиция и паметника на Паметника на руската войска.

За поредна година има настроения против провеждането на " София прайд ", като общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера изпрати до сигнал до министъра на вътрешните работи Валентин Радев, с които упорства за възбрана за провеждането му.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР